В Еквадорі до знімальної групи "Світу навиворіт" приєднається новий член експедиції

Світ навиворіт. Україна
"Світ навиворіт" Еквадор з Дмитром Комаровим

30 жовтня о 18:30 на телеканалі 1+1 стартує грандіозна прем'єра нового сезону «Світу навиворіт» про «перлину Анд» Еквадор. Він стартує відразу після закінчення циклу про Пакистан.

Поділитися:

Цього разу в команді відбулася важлива зміна - у зйомках був залучений не один, а відразу два оператори. Крім беззмінного і улюбленого глядачами Олександра Дмитрієва, до зйомок Еквадору приєднався і другий оператор Олександр Шилов.

Телеглядачі добре пам'ятають Шилова по непальському сезону. Тоді, під час зйомок рятувальної операції після авіакатастрофи, Олександр Дмитрієв порвав колінну зв'язку, і йому на зміну прилетів другий оператор. За таким збігом обставин Олександр Шилов знімав практично половину непальського сезону.

Проєкт про рідну країну «Мандруй Україною з Дмитром Комаровим» телеведучий відразу прийняв рішення знімати на дві камери. Це дозволило зробити випуски максимально насиченими кадрами, а в деяких зйомках залучити Олександра Дмитрієва в якості учасника, а не оператора, що дуже сподобалося телеглядачам. Так, в першому сезоні «Мандруй Україною ...» другим оператором став Сергій Мацко, а в другому - Олександр Шилов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Світ навиворіт» Пакистан: Дмитро Комаров познайомиться з вченим, який намагається створити ліки проти коронавірусу за допомогою отрути скорпіона

Було прийнято рішення повторити цей досвід і в новому сезоні «Світу навиворіт».

«Світ навиворіт» змінюється, зростає і розвивається. У кожному сезоні ми ставимо собі нову планку, щоб дивувати глядачів все більше і більше - не тільки сюжетами, але і якістю матеріалу. Наш досвід у проєкті «Мандруй Україною», який знімали два оператори, виявився дуже успішним. І ми вирішили - а чому б і ні? Треба спробувати знімати весь Еквадор в такому ж складі. Це дозволило зняти те, що неможливо зняти удвох. Уявіть: йде якесь свято, активний і дуже динамічний захід, все на бігу. Дмитрієв не відходить від мене ні на крок - я весь час коментую те, що відбувається на камеру. Щоб зняти атмосферу - він відволікається від роботи зі мною, або я сам знімаю другою камерою. А ще ж треба знімати дроном або показати атмосферу країни. У цьому випадку другий оператор необхідний - поки ми з Сашею робимо репортаж, він може літати квадрокоптером і знімати те, що відбувається навколо. Так глядач побачить і дізнається набагато більше, і ми не втратимо важливі деталі», - розповів Дмитро.

Прокоментував свої відчуття від нового формату роботи і оператор з 10-річним стажем в «Світі навиворіт» Олександр Дмитрієв:

«Ми завжди знімали на одну камеру - в цьому маса плюсів. Але є і важлива особливість - я не можу одночасно знімати і Діму, і те, що відбувається навколо. Неможливо осягнути неосяжне. Коли є партнер, який завжди підстрахує, зніме атмосферу навколо і дозволить мені в найважливіший момент сконцентруватися на роботі з Дімою, не відволікаючись, наприклад, на дрон - це тільки покращує роботу. Так ми можемо знімати ще крутіше».

Як зазначив Дмитро Комаров, головним оператором проєкту як і раніше залишається Олександр Дмитрієв - саме він завжди поруч з ведучим і знімає ключові сюжети.

В Еквадорі команда «Світу навиворіт» поспілкується з унікальним плем'ям, яке вийшло на контакт з цивілізацією тільки в 1950-их, спробує піднятися на діючий вулкан, а також в кращих традиціях програми познайомитися з вражаючими людьми, які своєю силою духу і вірою у власні сили надихають і доводять, що неможливе можливо.

Прем'єрний випуск з Еквадору, знятий двома операторами, глядачі «Світу навиворіт» зможуть побачити вже 30 жовтня о 18:30 на 1+1.

Новини по темі