Олімпійські ігри 2016: Ганна Різатдінова розповіла про свою "олімпійську дієту"

Щоб завоювати медаль на Олімпійських іграх, художня гімнастка щодня тренується по 10 годин.

Поділитися:

Олімпійські ігри: перемоги, якими пишається незалежна УкраїнаЧемпіонка світу із вправ з обручем Ганна Різатдінова сьогодні, 16 липня, відзначає свій день народження. Талановитій українці виповнилося 23 роки. 

Ганна Різатдінова славиться на весь світ своєю майстерністю та наполегливістю. У програмі Вечір п’ятниці з Катериною Осадчою на Хіт-FM гімнастка розповіла, як вона готується до Олімпійських ігор 2016.

Художня гімнастка зізналася, скільки годин вона проводить у залі та чому чотири рази вдень зважується.

За словами Ганни Різатдінової, вона щодня з 9 до 19 тренується. Гімнастка відчуває очікування своїх прихильників і максимально викладається в залі. Мета юної спортсменки – привезти в Україну золоту або срібну медаль.

Я завжди хотіла, щоб вся країна за мене вболівала. Для того, щоб гарно виступати, треба приходити в зал першою і йти останньою, – каже Ганна Різатдінова.

Спортсменка також розповіла, що половина успіху гімнастки залежить від її зовнішнього вигляду. Дуже важливо слідкувати за вагою.

У 8 років я вперше почула про дієту. Моя мама знала, що в Школі художньої гімнастики Дерюгіних немає товстих дівчаток, – пригадує Ганна Різатдінова.

За словами спортсменки, професійні гімнастки зважуються чотири рази вдень. Після першого тренування всі скидають мінімум кілограм. Після другого – ще більше.

Ганна Різатдінова зізнається, що ввечері вона приходить додому голодною, але дуже важливо не повернути вагу. На дієтах художня гімнастка не сидить.

Я не можу нічого не їси. Люблю посмакувати м’ясом, щоб мати сили. Інколи можу собі дозволити шматочок тістечка. Але після цього мушу відпрацювати все в залі, – каже Ганна Різатдінова.

Нагадаємо, що зовсім скоро надія української гімнастики Ганна Різатдінова представлятиме Україну на Олімпійських іграх 2016 у Ріо-де-Жанейро.

Від однієї думки про Олімпійські ігри бігають мурашки по шкірі. Коли бачиш олімпійські кільця, думаєш: «Я все життя готувалася заради одного дня», – зізнається Ганна Різатдінова.

За словами чемпіонки світу, щоб заспокоїтися перед виступом, вона читає молитву, згадує про Україну та сміливо виходить на килим підкорювати журі.

Нагадаємо, що нещодавно Андре Тан представив форму збірної України.