Де одягаються балерини: Катерина Кухар розповіла, як сформувала власний стиль

Танці з зірками

Суддя Танців з зірками - про особливу шафу і табу в одязі.

Поділитися:

Суддя Танців з зірками Катерина КухарНайвимогливіша суддя «Танці з зірками» Катерина Кухар про балет Національної Опері: «Я працюю в тераріумі» в інтерв'ю 23-59.com.ua розповіла про своє глибоке захоплення модними речами. Тепер балерина купує одяг із холодним серцем, обираючи виключно те, що точно вдягатиме. А раніше гарні вбрання навіть спокушали її на борги.

«Просто на той час вибір був значно меншим, і якась справді класна річ вважалася розкішшю. Особливо мого ексклюзивного розміру. Тому коли ти її знайшов, хотілося її відразу ж придбати, попри те, що вона коштувала шалених грошей».

Певна річ, що чільне місце в гардеробі балерини посідають сценічні вбрання.

«Чимало прим з інших театрів захоплюються малюнками наших костюмів і якістю виконання. Але коли спектакль вже довго йде на сцені, хотілося б якось удосконалити образ героїні: додати щось нове, зробити його яскравішим, моднішим. Для вистави «Лісова пісня4 витончених образи Катерини Кухар у балеті «Лісова пісня»», якою нещодавно відкривала 150-й сезон в оперному театрі, я співпрацювала з дизайнером Любавою Сокіл. Для першого акту вона мені розшила хітон візерунком із листя ручної роботи. Ці гілочки були накладені на тілесну сітку, створюючи ефект оголеного тіла. Це мій другий сценічний костюм від українського дизайнера. Першою була пачка від GUDU для вистави «Лускунчик».

Зі слів Катерини Кухар сценічних костюмів у неї безліч, які вимагають спеціальних умов зберігання.

Коли замовляла шафу, ми з архітектором продумували простір для балетних пачок. У моєму будинку кілька шаф, де зберігаються костюми, але для пачок потрібно особливе місце - вони повинні або лежати, або висіти. Тому в шафі встановили дві ніжки, що імітують ноги, на які я вдягаю пачки, щоб вони зберігали свою форму, не заламувалися.

До вбрань, у яких прима виходить на сцену, вона ставиться з особливим трепетом – навіть більшим ніж до повсякденних речей.

Дуже ретельно підходжу до кожного камінчика, кожного аксесуару, прикрас для волосся, які спеціально для мене створюють. Я повинна залишити в пам'яті глядача красиву картинку.

Також зірка балету розповіла, у чому її навряд чи можна коли-небудь зустріти:

«Мене рідко можна побачити в міні-сукнях або в якомусь відвертому одязі. Плюс іноді після роботи на сцені на ногах залишаються синці, які теж доводиться приховувати під довгими сукнями. Що стосується взуття, після 2-3 годин роботи на пуантах ноги набрякають, тому після репетиції найчастіше вибираю зручну легке взуття - кросівки, кеди».

Для мене важливо, який вигляд я маю, люблю вишукані речі та заразом ціную комфорт. Мені дуже приємно, що закордоном це оцінюють. Наприклад, один із критиків на конкурсі в Сеулі, написав, що я найстильніша представниця журі серед усіх представлених шкіл.

Якщо раніше Катерина Кухар любила шопінг у США, Франції, Римі, то останнім часом віддає перевагу покупці речей у Києві. На її думку, наразі українські баєри значно краще відчувають і передбачають смак покупців.

Новини по темі