“Ось воно - світле майбутнє України”, - Алла Мазур  з учасником літературного конкурсу КрутеЗНО

ТСН. Тиждень
У ТСН Алла Мазур запросила учасника КрутеЗНО Гліба Шишкіна

В ефірі ТСН Алла Мазур поспілкувалася з учасником конкурсу літературних подкастів КрутеЗНО Глібом Шишкіном.

Поділитися:

Алла Мазур, авторка і ведуча інформаційно-аналітичної програми «ТСН Тиждень», запросила в прямий ефір ТСН школяра Гліба Шишкіна, учасника конкурсу літературних подкастів КрутеЗНО. Вже другий рік Алла - амбасадорка конкурсу і має власну спецвідзнаку у ньому. Цьогоріч діти та підлітки створювали літкасти, для яких шукали цікаві деталі в біографіях українських письменників і поетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Життя і здоров'я кожного нашого захисника – безцінні»: Алла Мазур у свій день народження закликала підтримати захисника України

Алла Мазур

Гліб Шишкін родом з півдня України, після повномасштабного нападу росії переїхав до Києва і  зараз навчається в одній зі столичних шкіл. Ведуча запросила хлопця в прямий ефір підсумкового випуску ТСН, адже зізнається: Гліб заінтригував ще до особистого знайомства.

“Він по-новому відкрив Майка Йогансена з розстріляного українського  відродження. Зробив це оригінально, у форматі розмови з Майком. І навіть можливі інтонації відтворив”, - розповідає телеведуча.

Гліб Шишкін

Гліб поділився: обрав для свого подкасту саме Майка Йогансена, бо відчув споріднену душу. Стиль життя, вивчення іноземних мов, життя в моменті та нові можливості для себе - ті риси Йогансена, які б хотів перейняти хлопець. А ще, найголовніше, - бажання розмовляти та творити українською у них теж спільне.

Алла Мазур

Алла Мазур

Алла Мазур розповіла, що хлопець вразив її тим, як глибоко і по-дорослому міркує, і поділилася своїми світлинами з Глібом та деталями  зустрічі:

“Після ефіру ми ще зазирнули в наш ньюз-рум, подарувала Глібу книгу «Незалежність», яку ми написали разом з колегами з ТСН та істориком Валерієм Примостом. І на прощання не стрималась - міцно обняла. З відчуттям, що ось воно - світле майбутнє України. Ростимо його разом!”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Алла Мазур під час прямого ефіру навчилась керувати бойовим дроном

Літкаст — це аудіопереказ улюбленої книги. Щоб допомогти старшокласникам легко і творчо підготуватися до ЗНО — Київська мала академія наук разом із сайтом LitCom ще до війни започаткували конкурс таких літературних записів.

Новини по темі