«Я би не зміг не поїхати на війну»: Віктор Розовий, Констянтин Прошинський і Владислав Дучак розповіли, чому вирішили йти воювати добровольцями у бесіді із Наталею Островською

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 Історії українських військових, які змінили своє життя заради нашої перемоги
1+1 media

Наталя Островська розповіла історії українських героїв, які змінили своє життя заради нашої перемоги

Поділитися:

У перші дні повномасштабної війни на захист України стали близько 100 000 добровольців. Кожен з них мав свою історію, свої причини, але всіх їх об’єднувала одна спільна мета – захистити свій дім. Ведуча 1+1 Марафон і ТСН Наталя Островська мала змогу поспілкуватись з військовими та з'ясувати, що саме спонукало їх залишити мирне життя і попри все піти захищати свою країну.

Військові розповідали про свій страх, численні сумніви, але й одночасно про неймовірну силу духу та віру в перемогу. Їхні історії надихають і дають нам сили вірити в краще майбутнє, зазначає Наталя Островська:

«Я писала десятки інтерв'ю, мені було цікаво знати в чому сила цих людей. Коли є родина, дім, діти, здобутки у мирному житті, а ти відкладаєш усе і попри страх береш до рук зброю».

Віктор Розовий

Віктор Розовий
Скриншот/YouTube

Віктора Розового багато хто може пам'ятати, як учасника команди Ліги сміху — Загорецька Людмила Степанівна. Та після лютого 2022 – це боєць легендарної 3-ої штурмової бригади. Наталя Островська говорила з військовим рік тому, тоді він жартував та розповідав, як через кілька тижнів після початку вторгнення не зміг сидіти у Львові та вирішив вступити до лав третьої штурмової. 

«Я би не зміг не поїхати на війну, ну тоді ти не лишаєшся чесним перед самим собою», —  зазначив Віктор Розовий.

На початку березня Віктор одружився з Ольгою Мерзлікиною. Та одразу після весілля він повернувся на фронт, а вже наприкінці місяця отримав тяжке поранення. Зараз Віктор проходить тривалу та важку реабілітацію. Весь час поруч із ним дружина, і всупереч усьому, Віктор не припиняє жартувати та знімає позитивні відео, де він з допомогою дружини вже грає в настільний теніс й наголошує, що це дуже вагомий показник його одужанню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Встановили титанову пластину: зірка Ліги сміху Віктор Розовий показав результат операції на голові після поранення на фронті

Віктор Розовий
Скриншот/YouTube

Констянтин Прошинський

Констянтин Прошинський
Скриншот/YouTube

Констянтин Прошинський — снайпер на позивний Дід. Він батько п'ятьох синів, двоє з яких воюють разом із ним. Констянтин родом з Маріуполя, у військо він пішов відразу — в лютому 2022 навіть, попри те, що офіційно мав відтермінування

«За кілька днів до повномасштабного вторгнення ми сиділи з друзями на дачі й обговорювали, чи можливо, що Росія нападе. Я один доводив, що це абсолютно неможливо, а всі казали, що можливо. Тоді мене запитали, а що ти робитимеш, якщо почнеться? Я одразу сказав, що піду!».

За своє життя Констянтин Прошинський пройшов чимало інших воєнних викликів — воював в Афганістані й навіть тренувався з морськими піхотинцями США.

Владислав Дучак

Владислав Дучак
Скриншот/YouTube

Владислав Дучак на прізвисько Доцент у мирному житті теж був доцентом. Він історик та кандидат філософських наук, а тепер офіцер 12-ї бригади спеціального призначення Азов Національної гвардії України. Владислав чотири місяці був в полоні та пройшов пекло Оленівки. Та попри це Доцент навіть у полоні росіян говорив українською мовою.

В ефірі телемарафону Владислав Дучак в інтерв'ю з Наталею Островською на День Незалежності України саме роздумував про значення цього свята для себе:

«Я взагалі думав от дійсно, а що незалежність для мене і що взагалі незалежність? Ну і я для себе такий висновок зробив, що незалежність – це концентроване вираження національного характеру і вдачі українців. Ну, українці завжди славилися своїм непокірним характером, волелюбним. То власне ми її здобули, те, що хотіли. От повстанці української армії й перш їхнє головне гасло, яке було написано на прапорах — здобудеш українську державність, державу, або загинеш в боротьбі за неї. Ми її здобули, тепер треба її захистити». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждали 15 областей: що відомо про масовану російську атаку по Україні 26 серпня

Новини по темі