12-річний українець вигадав благодійну гру

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
12-річний українець придумав благодійну гру
1plus1.ua

В AppStore з'явилася гра, яку придумав хлопчик, що уже кілька років бореться з важким захворюванням.

Поділитися:

Проект «Здійсни мрію» втілив у життя мрію хворого на рак Льоші Апокіна - в AppStore з'явилася придумана ним гра MIGHTY ALEX. Завантажуйте безкоштовно.

29 березня у Києві, в головній залі незвичайного університету нового покоління UNIT Factory, відбулася довгоочікувана презентація нової гри-раннера з технологією доповненої реальності, створеної найкращими розробниками України за ідеєю 12-річного хлопчика з Кривого Рогу Альоші Апокіна, який уже кілька років бореться з важким захворюванням - остеосаркомою кістки.

Про хлопчика команді проекту «Здійсни мрію» розповіла Лариса Лавренюк. Презентували і тестували гру куратори проекту: Лідія Таран, Олександра Лобода, а також Альошин земляк, відомий телеведучий Анатолій Анатоліч.

Приїхали на подію і захоплені світом ігор друзі Альоші – такі ж пацієнти Інституту раку, – їхні мами, а також блогери, студенти, журналісти і партнери-доброчинці. Всім вони першими спробували провести головного героя Alex по чарівному шляху, набираючи бали, долаючи різні космічні перешкоди, збираючи кристали здоров'я.

Місце, де проходив запуск гри у великий світ, вибрано не випадково – це інноваційний навчальний центр для майбутніх програмістів. Кожен, хто приходить навчатися в UNIT Factory, мріє змінити світ (чи як мінімум зробити кілька кроків у цьому напрямку). Коли в центрі  дізналися історію Альоші, відразу запропонували провести презентацію гри там.

12-річний Олексій Апокін з Кривого Рогу вже третій рік мужньо бореться з остеосаркомою (раком кісток). Тяжкий діагноз може зламати навіть дорослого, та Льоша не зневіряється і навіть не думає здаватися. Як і кожна дитина, він радіє життю, мріє і робить улюблену справу.

А найбільше Альоша любить ігри. Втім, мало хто в його віці може не просто запропонувати товаришеві зіграти разом, а й похвалитися: «Ця гра моя!». Зовсім недавно Альоша переніс чергову операцію на нозі, але встиг відновитися, щоб особисто представити гру.

Сучасні технології - головне захоплення Льоші. Вихід з ладу ноутбука півроку тому в лікарні став для нього справжньою трагедією, адже він був відірваний від друзів у соціальних мережах, від ігор, від безмежного світу інтернету. Саме тоді на допомогу прийшов проект 1+1 "Здійсни мрію» і його куратори Лідія Таран і Олександра Лобода.

Спонсори - айтішники - подарували Льоші iPad, а він на радощах зізнався, що має заповітну  мрію - створити свою гру. І відразу зголосилися знавці справи: Varg Technologics, iLogos, Nika Entertainment - команда креативних гейм-розробників, які співпрацюють із найвідомішими компаніями в світі: Disney, Electronic Arts, Wargaming.

Назва гри промовиста: «Могутній Алекс» - це проекція життя Льоші, битви сміливого хлопчика. Пробиваючи собі шлях крізь численні перешкоди, Mighty Alex збирає кристали, які роблять його сильнішим і витривалішим.

«Допомагати можна по-різному. Можна купувати таблетки, забезпечувати фінансово, робити ремонти. Але коли ти знаєш людей, готових здійснювати мрії і бажання, – це дуже класно, - каже Лариса Лавренюк, яка багато років допомагає онкохворим дітям. - Це шквал почуттів, які допомагають у лікуванні. Маленька крапелька в морі любові, яка допоможе подолати сумні думки».

Для нас це така ж важлива подія, як і для Льоші, - зізнається Лідія Таран. - Ми щасливі, що можемо стати добрими чарівниками для нього та інших дітей, які сподіваються на диво.

«Ми намагалися зробити все можливе, щоб гра вийшла саме такою, як мріяв Олексій, - каже засновник iLogos Максим Слободянюк. - Над проектом працювали три компанії. Ми використовували технологію доповненої реальності і штучного інтелекту, яка стає дуже популярною і нині застосовується не тільки в геймінгу. Дуже хотілося зробити так, щоб хлопець оцінив усі можливості, які дають прогресивні технології, а також відчув себе творцем свого маленького світу, у який він привніс свої ідеї і своє бачення».

За словами керівника проекту розробки Юлії Супоневої, Льоша взяв активну участь у створенні світу гри:

До базової локації він додав нові, а також придумав червоні кристали. Кристали - це здоров'я головного героя. Що їх більше, то сильніший персонаж.

Тепер будь-який користувач iOS може зануритися у світ пригод, створений 12-річним хлопчиком. Коли в грі закінчується рівень, то на екрані, крім звичних кнопок «Поділитися результатом» і «Спробувати ще раз», з'являється ще одна - «Будь крутим».

Назву для неї вибрав сам Льоша. Натиснувши цю кнопку, можна пожертвувати від одного до ста доларів на допомогу в лікуванні та виконанні бажань онкохворих дітей. Для хлопчика, який вірить, що найкраще попереду, крутість вимірюється дуже просто: крутий той, хто може допомогти.

Бути крутим просто! На сайті проекту «Здійсни мрію», створеному 1+1 медіа, ТСН і Всеукраїнським благодійним фондом «Крона», десятки дітей чекають, коли в їхнє життя прийде свято. І кожен з нас може зробити так, щоб ця чарівна мить настала якнайшвидше.

Завантажити гру можна за посиланням.

Новини по темі