«Я починаю боротися», — Алла Мазур розповіла про злоякісну пухлину

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Алла Мазур зізналась, що хвора на рак | Новини | 1+1

У телеведучої діагностували рак. 

Поділитися:

Учора зірка 1+1, одна з найвідоміших ведучих України Алла Мазур наважилася бути як ніколи відвертою зі своїми глядачами. На своїй сторінці у Facebook вона зізналась, що у неї діагностували онкологію. Хвороба протікала безсимптомно і була виявлена під час профілактичного огляду. 

У соціальній мережі Алла Мазур поділилася подробицями, а також розповіла, чому вирішила нічого не приховувати від українців. 

«Я знаю: про це у нас не люблять говорити публічно. Воліють залишити в колі близьких друзів і родини. І згадують в кращому разі тоді, коли вже все минулося.

Бо надто великий виклик.

Я теж піймала себе на бажанні закритися в собі і певний час так робила. Але згодом зрозуміла: не можна боятися».

Ми мусимо змінити ставлення до онкохвороб у суспільстві. Навчитися говорити про них — відкрито і спокійно. І з рівня трагедії — переводити на рівень проблеми.

«Яку — можна вирішити. Бо це, звісно, не нежить. Але давно не вирок. Медицина навчилася справлятися з цим — в багатьох випадках. Головне — виявити вчасно.

Тому — вирішила розказати вам. У мене виявили злоякісну пухлину. Вони, виявляється, є безсимптомні. І я — починаю боротися.

Вдячна собі, що таки знайшла час для огляду. Вдячна українським лікарям, які вчасно відправили на біопсію: виконавши міжнародний протокол. Вдячна за допомогу моїй родині, моїм друзям, моїм колегам з ТСН, готовим підставити плече у важку хвилину. Сподіваюсь на делікатність колег з інших видань.

І розказую, щоб надихнути кожну українську жінку — особливо після 45-ти — проходити профілактичний огляд хоча б раз в рік. І зробити це — невідкладно.

Ставитись до себе уважно.

Знаходити час — і перевірятись. Бажано — кількома способами. І навіть в кількох установах. Тоді шанси на здорове життя значно зростають.

Це всі подробиці, які вважаю доречним повідомити зараз».

Боротьба почалася, і я вже відчула: шлях не буде легким. Але я планую працювати далі, не випадати з життя.

«І вірю, що наступний пост на цю тему — нехай і через певний час — буде про перемогу. Тоді і розповім все докладніше.

Якщо у вас з'явиться бажання допомогти — прошу підтримати маленьких підопічних фонду Таблеточки. Онкохворих діток, які завжди потребують найбільшої нашої уваги».  

На допис телеведучої стрімко відреагували не лише шанувальники, а й колеги — українські зірки. Свою підтримку вже висловили Лідія Таран, Марічка Падалко, Соломія Вітвіцька, Юрій Горбунов та інші. 

Редакція 1plus1.ua доєднується до всіх теплих слів, бажає Аллі Мазур сил та мужності в боротьбі з недугою та найшвидшого одужання. 

Читай також: 

1. 

2. 

3. 

Новини по темі