Яким буде курс долара до гривні та що означає перехід на режим керованої гнучкості курсу валют

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Яким буде курс долара та що буде з гривнею: все про перехід на керовану гнучкість обмінного курсу
freepik.com

Що відбувається з курсами валют в Україні?

Поділитися:

НБУ впроваджує керовану гнучкість обмінного курсу, що посилить стійкість валютного ринку та економіки. Режим керованої гнучкості обмінного курсу гривні вже діє від 3 жовтня. Таким чином НБУ відмовляється від фіксованого курсу гривні. Що означає перехід на режим керованої гнучкості курсу валют, пояснив член Ради НБУ Василь Фурман в ефірі телемарафону "Єдині новини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни у виплатах для ВПО, тарифи на світло та газ: що чекає українців з 1 жовтня

До цього часу було два курси - фіксований курс для безготівкових операцій та ринковий, який ми бачили в обмінниках, пояснює Василь Фурман. Зміни стосуються власне фіксованого курсу для безготівкових операцій, який відтепер також буде визначатися ринком.

"Нацбанк і надалі продовжить контролювати ситуацію на валютному ринку. Гривня і надалі може рухатися в обидва боки, але НБУ значно обмежуватиме ці рухи. Ми добре розуміємо, що сьогодні валютний ринок не збалансований. Імпортні операції перевищують експорт. Є дефіцит долара на ринку і НБУ буде цей дефіцит закривати", - розказує Член Ради НБУ Василь Фурман.

Експерт запевняє, що українцям немає чого переживати. Для готівкового ринку нічого не зміниться та курс і до цього часу визначався ринком. НБУ намагається саме уникнути великої різниці між курсами. 

Детальніше про те, що буде з гривнею, дивіться у сюжеті ТСН: 

Новини по темі