Христина Соловій, Лідія Таран та Люда Барбір розповіли про свої мрії

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
 Христина Соловій, Лідія Таран та Люда Барбір розповіли про свої мрії

Арт-марафон #МояДітячаМрія триває

Поділитися:

Усього 201 мрій намалювали діти разом із Лідією Таран, Сашою Лободою, Христиною Соловій, Єгором Гордєєвим, Анною Ломакіною,  Валентиною Хамайко, групою Open Kids, Олександром Поповим, Ігорем Цигаником за 4 дні арт-марафону. 200 м2 і величезну стіну, – стільки розфарбували діти біля Національного музею історії України. Секрет у тому, що, коли ти малюєш, – мрія стає видимою, що означає більш імовірною. Арт-марафон триває до кінця року, запланований тур у 7 міст, за планом він збере 100 000 малюнків мрій. І вже на Новий рік всі ці кольорові пікселі-картинки «відправлять» Променем до зірок ближче до Всесвіту, щоб показати, що мріяти треба без меж, не зупиняючи себе. Щоб кожна дитина не припиняла вірити в диво і в силу своєї мрії. Організатор – проект Здійсни мрію.

Про що мріяла в дитинстві Христина Соловій? Звісно, про велику сцену і щоб співати для мільйонів, і ця мрія здійснилася, зокрема, завдяки шоу Голос країни. Але є ще одна заповітна мрія у популярної співачки, яка з'явилася у неї в підлітковому віці і надихає і сьогодні - поїхати до Парижа і пожити там у центрі в затишній квартирці, поринути в ритм і музику легендарної столиці та заспівати для парижан. А ще – записати там свій альбом.

У куратора проекту Здійсни мрію, – Лідії Таран, – дитяча мрія була подорожувати по всьому світу, щоб побачити найромантичніші куточки різних країн, і всюди щоб люди з добром і любов'ю зустрічали один одного і ніхто нікого не ображав.

Вагітна четвертою дитиною телемама Валя Хамайко в дитинстві мріяла стати гімнасткою, і для арт-марафону вона намалювала цю мрію. Ця мета допомогла Валі прийти до спорту, до модельної і телевізійній кар'єри. Тепер її молодша дочка Мирослава займається художньою гімнастикою, вона від природи дуже пластична і у неї добре виходить, мала мріє виступати на сцені в красивій пачці, як гімнастка-балерина, – їй дуже подобається увага публіки і оплески. Старша дочка Валі Соломія мріє скласти ЗНО на 100%, і син Міша дуже хоче стати футболістом.

Зірка Сніданку з 1+1 Люда Барбір мріяла в дитинстві розмовляти з пташками, рослинами і тваринами. Їй здавалося, що у неї є талант розуміти те, про що її просить, наприклад, шпак, що сидить у дворі будинку на груші. Хто знає, можливо, колись людство прийде до цього і буде розуміти природу і читати думки всіх живих істот. А ось син Люди 5-річний Тарасик дуже мріє про братика і сестричку і намалював їх на стіні – дівчинку в червоному платі і хлопчика в зелених штанях. Мама Люда поки не може сказати, коли виконає мрію сина і його тата.

Ведучий Сніданку Єгор Гордєєв мріє керувати власною яхтою по морях. Ведучі ПроФутболу Саша Лобода і Ігор Циганик теж зобразили свої дитячі мрії. Виявляється Саша завжди хотіла стати балериною, а Ігор мріяв, щоб на планеті не було хмар і негоди, а завжди тільки літо, сонце і тепло.

До арт-марафону приєдналися улюбленці дітей – група Open Kids – вони малювали свої мрії на великий арт-стіні і провели для дітей танцювальний майстер-клас під свій хіт «Стрибай вище голови». В їхніх мріях всі на землі можуть знайти свою половинку і свою любов, всі сім'ї живуть разом у любові, а учасниця Ангеліна Романовська намалювала свою мрію про собачку.

Популярна серед діток блогер-ілюстратор, арт-фея Анна Ломакіна в дитинстві мріяла стати художницею, і щоб у неї була своя жовта поні, яка жила б неї вдома, і на ній можна було кататися щодня. Тепер Аня завжди може намалювати собі рожеву або жовту поні і кататися на ній на малюнку!

Сучасні діти, як і колись ми з вами, мріють про дивовижне та цілком реальне, звісно. Хтось хоче стати зіркою чи отримати золоту кнопку YouTube. Хтось хоче погуляти в космосі та відвідати Марс. Хтось прагне обробляти землю та повернути Україні Крим. Хтось пристрасно хоче одужати від хвороби, аби стати лікарем, мати щасливу сім’ю та їздити в школу на єдинорозі.

Лідія Таран, куратор проекту Здійсни мрію говорить: «Ми ніколи не знаємо, у що трансформуються дитячі мрії і до чого приведуть, але саме вони відкривають внутрішні поклики душі та саме з них починаються прагнення, саморозвиток та вибір професії. 95% українських дітей мріє стати супергероями та мати суперсилу: згідно з дослідженнями українських соціологів та психологів, 39% дітей хочуть суперсилу саме для того, аби допомагати іншим людям. І це не може не радувати».

Тур арт-терапії розпочнеться у 7 містах України – від лікарень до шкіл. До нас приєднується табір Артек, який зможе передати до кінця літа близько 15 000 малюнків мрій.

Малюйте свою мрію у соцмережах і ставте хештег #моядитячамрія.

Новини по темі