Іран атакував Ізраїль: які наслідки це матиме для України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Як ситуація в Ізраїлі вплине на Україну
https://t.me/V_Zelenskiy_official

У ТСН розповіли про реакцію Заходу на іранську атаку на Ізраїль, та потенційні наслідки для України.

Поділитися:

Сполучені Штати інші та західні партнери закликають Ізраїль утриматися від подальшої ескалації після масованої атаки іранськими дронами та ракетами в ніч проти неділі 14 квітня. Кількагодинне засідання уряд Ізраїлю завершив так і не ухваливши рішення, як саме треба відповісти Ірану. Як подальший розвиток подій вплине на допомогу Заходу Україні, розповіли у ТСН.

Атака Ірану на Ізраїль

У ніч проти 14 квітня Іран випустив по Ізраїлю 300 ракет і дронів. Комбіновану атаку допомагали відбивати Сполучені Штати, Франція та Велика Британія своїми винищувачами. Деякі ракети падали в Йорданії збити вдалося 99% усього випущеного по Ізраїлю.

Реакція Заходу на атаку Ірану

Термінові переговори між лідерами Великої сімки завершилися спільною позицією: засудити Іран та переконати Ізраїль не відповідати агресією. Країни Заходу полягають на нових санкціях від Ради Безпеки ООН.

росія, звісно ж, стала на захист свого головного постачальника безпілотників. Китай, який Сполучені Штати днями просили стримати Іран від атаки, теж відстоює його позиції.

Як ситуація в Ізраїлі вплине на Україну

Представник Ізраїлю в ООН процитував виступ Зеленського, закликаючи світ прокинутися. Він нагадав, що іранські шахеди, передані росії, місяцями вбивали українців. Сам Зеленський закликав Захід допомагати Україні так само дієво, як Ізраїлю.

Аналітики Американського інституту вивчення війни порівняли можливості українського та ізраїльського ППО. Вони наголошують: здатності України вичерпані через багатомісячну затримку американської військової допомоги.

Голова демократичної більшості в сенаті Чак Шумер заявив, що і республіканці, і демократи дійшли згоди щодо того, що й Ізраїлю, і Україні треба допомогти якомога швидше. Відтак шумер сподівається, що вже на цьому тижні щось вдасться ухвалити один із законопроєктів, який вже пройшов сенат, про спільний пакет для України, Ізраїлю і Тайваню. Водночас зростають побоювання, республіканці вирішать провести альтернативний законопроєкт для допомоги одному лише Ізраїлю. Країні недвозначно дають зрозуміти, що міжнародна допомога буде тільки в разі стриманої реакції на іранську атаку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі