Соломія Вітвіцька та «Переможці» взяли участь у благодійному забігу

ТСН
19:30
Щодня на YouTube

Зірки та ветерани бігли, щоб зібрати кошти на спортивний протез героєві Віктору Кардашу

Поділитися:

У рамках найбільшої бігової події країни, Київського марафону, відбувся благодійний забіг «Переможці» на дистанцію 2 кілометри. Підтримати ветерана АТО та учасника проекту «Переможці» Віктора Кардаша на старт вийшли кураторка проекту, ведуча новин ТСН Соломія Вітвіцька та її чоловік Влад Кочатков, ведучий Сніданку з 1+1 Єгор Гордєєв та інші. До них приєдналися ветерани АТО – Євген Ціфринець та Переможець Анатолій Фатєєв. Підтримати бігунів прийшов також актор Ахтем Сеітаблаєв. 

Всього в забігу взяли участь 861 учасники. Потужно підтримала забіг численна команда Київської митниці ДФС на чолі з Сергієм Тупальським, долучилися також команди ресторації Salateira, Herbalife, Архітектурної майстерні «Sergey Makhno Architects» та інші.

Віктор Кардаш – ветеран АТО, герой проекту «Переможці» з Миколаївської області. В АТО він пішов добровольцем, воював у Донецькій області. Пройшовши через десятки ворожих обстрілів, Віктор був поранений під час військових навчань – поруч розірвався снаряд АГС. Лікарям вдалося врятувати ліву ногу, та праву довелося ампутувати. 

Віктор обожнює займатися спортом, до війни був хореографом. Саме для спорту та хореографії йому потрібен спеціальний протез. 

«Ми це зробили! Я вражений такою потужною підтримкою. Дякую всім і кожному, хто біг зі мною ці 2 кілометри, хто перераховував кошти, хто реєструвався на забіг. Можливість займатися хореографією і спортом для мене – це важлива частина шляху до повноцінного життя. Своїм прикладом я хочу показати, що не треба опускати рук, треба йди далі вперед», – прокоментував Віктор Кардаш.

Віктор Кардаш мужньо подолав дистанцію. На фініші його зустрічала дружина Ольга. Щасливе подружжя вже чекає на первістка. 

Одна з важливих цілей проекту «Переможці» - це психофізіологічна реабілітація ветеранів АТО. Ми впевнені, що спорт надихає хлопців на нові досягнення, тож робимо все можливе, аби вони могли тренуватися на спортивних протезах. Цього разу ми об’єднали свої зусилля, щоб зібрати кошти на спортивний і танцювальний протез ноги для Віктора Кардаша, який до війни був хореографом. Це важлива нагода подякувати героям за те, що захищають нас! - зауважила Соломія Вітвіцька.

Забіг закінчився, але ви ще маєте час долучитися до благодійної ініціативи і допомогти здійснитися мрії Віктора Кардаша повернутися до спорту та хореографії. Збір коштів на спеціальний спортивний протез для ветерана АТО триває на платформі УББ. Зробити свій внесок можна за посиланням

Новини по темі