Макарівська Хатіко: собака Еля 5 місяців чекала на повернення господарів на руїнах дому і приготувала їм сюрприз

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Зворушлива історія про макарівську собаку, яка 5 місяців чекала господарів на руїнах дому

Собака вперто чекала на господарів на руїнах дому в Макарові і таки дочекалася.

Поділитися:

5 місяців на руїнах будинку у Макарові собака Еля чекала, поки її господарі повернуться з евакуації. Родина з 3-ма доньками дивом втікла від російських снарядів через городи, а собаку забрати з собою не вдалося. Щемлива історія у сюжеті ТСН.

Оселю Віталіни Ігнат вщент зруйнували ворожі російські снаряди. Просто перед їхніми воротами стояла колона російських танків та снайпери, а з неба цілили ворожі ракети. Тож Віталіні з 3-ма доньками дивом вдалося втікти через городи і врятувати життя, а ось улюблену собаку Елю довелося залишити. Віталіна пригадує:

"Коли ми тікали, я її не змогла розв'язати. І на цих руїнах вона нас дочекалася".

Українські військові помітили жінку і дітей, що намагалися врятуватися, і допомогли їм вирватися з охопленого вогнем Макарова. Поранену ж собаку ж, яка лишилася на рідному подвір'ї, вилікували та доглянули за нею сусіди і волонтери. Через 5 місяців далеко від дому Віталіна з доньками повернулася на місце, де раніше стояв їх дім. Бачити руїни їм дуже важко: жінка зізнається, що через пережитий стрес за цей час пережила 2 мікроінсульти, і триматися їй допомагають лише діти. Адже багатодітній мамі треба починати життя фактично з нуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мені до сих пір не віриться, що ось ці руїни – це мій будинок», — історія Дарії Скрипчак з Ірпеня у Щоденниках війни

Проте настрій жінці і дітям підняла собака Еля: вона потішила господарів 2-ма цуценятами. Віталіна каже:

"За 7 років Еля вперше привела цуценят".

Коли Еля зустрічала господарів, у неї були сльози, це диво помітили навіть сусіди. Нині родина забрала свою улюбленицю з її цуценятами до себе: тимчасовий прихисток їм надали незнайомі люди в домі неподалік Макарова. Родина Віталіни Ігнат вірить, що зможе з часом побудувати новий будинок. Адже головне, що вони всі разом і живі.

Новини по темі