Наслідки російської атаки на Хмельницьку АЕС: збиті дрони та реакція МАГАТЕ

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Що відомо про наслідки російської атаки на Хмельницьку АЕС
Freepik

Росія атакувала Хмельниччину: що відомо про наслідки.

Поділитися:

У ніч на 25 жовтня уламки російських "Шахедів" впали в безпосередній близькості від міста Славута в районі Хмельниччини. Також росія нанесла удари по місту Нетішин, де розташована атомна електростанція, та сусіднім об'єктам недалеко від Хмельницької АЕС. Ці напади призвели до травмування щонайменше 20 осіб, пошкоджень критичної інфраструктури та житлових будинків. Детально про наслідки атаки розповіли кореспонденти "Ми - Україна", передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лист на небо: 10-річний хлопчик написав щемливого листа загиблому татові-військовому і запустив в небо з найвищого монумента в Європі

Мішенню російських дронів напередодні вночі, імовірно, була Хмельницька АЕС. Про це у вечірньому зверненні повідомив Володимир Зеленський. Поряд із містом Нетішином і над сусідньою Славутою українська ППО знищила усі запущені окупантами 11 дронів. Є пошкодження будівель на майданчику ХАЕС, а в Славуті серйозні руйнування цивільної інфраструктури й щонайменше 20 поранених. Не вцілила жодна школа і садочок. Навчання в місті призупинили. У мерії обіцяють, що заняття відновлять, коли залатають всі вікна.

У сусідньому місті Нетішині вибухова хвиля прокотилася середмістям і дісталася ядерного об'єкта. В МАГАТЕ доповіли, що хоч ця атака не роботу АЕС не вплинула, але кілька будівель на майданчику пошкодила. Це вкотре доводить наскільки нестабільною є ядерна безпека, поки триває розв'язана росією війна.

Дивіться ТСН щодня о 19:30 у Youtube ТСН, а також у марафоні новин.

Новини по темі