Наталія Мосейчук презентувала проект Право на освіту на головному форумі вчителів-новаторів

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук презентувала проект Право на освіту на головному форумі вчителів-новаторів

Десятки вчителів одразу на місці заявили, що готові приєднатися до проекту.

Поділитися:

Команда Громадської організації ЕдКемп Україна запросила ведучу новин ТСН на 1+1, куратора національної премії Global Teacher Prize Ukraine Наталію Мосейчук долучитися до Четвертої національної (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2018 та презентувати проект Право на освіту, яким нині займається ведуча. Аудиторія кемпу – це спільнота відповідального вчительства з усієї України, а також міжнародні гості та експерти. Проекту школи – лікарням вже понад рік. Він покликаний створити освітні простори у медичних закладах, щоб діти, які тривалий час проводять на лікарняних ліжках, мали доступ до навчання і не відставали від однолітків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук оголосила про винагороду найкращому вчителю

Форум відбувався протягом трьох днів, з 2 по 4 липня у місті Харкові, засновники руху говорять, що для них принципово не переносити національну подію до столиці, адже зміни можуть відбуватися де завгодно: і в обласних центрах, і в найменших селах.  

Своїм символом вчителі, які готові творити нову українську школу обрали «білу ворону». І дрес-кодом відкриття став саме цей колір. У білій вишиванці серед почесних гостей була і ведуча Наталя Мосейчук.

У перший день конференції Наталія презентувала освітянам проект «Право на освіту», який курує особисто – дітям в лікарнях шкільне навчання. Вона впевнена – саме на таких заходах як Ед кемп, де збираються вчителі зі всієї країни, вона знайде однодумців: «Щоразу коли я виступаю з такими звертаннями, – вчителі відгукуються, я за те, щоб не школа видавала вчителя, який працюватиме при лікарні. Це має бути особливий вчитель, найкращій вчитель! Дітям, які потрапляють у лікарні і залишаються там довше, ніж на три дні – треба організувати доступ до освіти. І щоб діти, які залишаються в лікарнях більше ніж на 30 днів, які мають складні діагнози, точно знали, що їх чекають ровесники, що їх чекає освіта, що вони обов'язково виживуть, і це найголовніше». 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сніданок з 1+1 та Наталія Мосейчук зібрали понад 650 тис. грн на Школу Супергероїв

Навчання дітей у лікарнях – звична практика у всьому світі. «У Фінляндії більшість великих лікарень мають прибудовані школи, де працюють звичайні вчителі і вчителі для дітей з інвалідністю», – ділиться свої досвідом Еса Сінівуорі, представник фінської компанії з освітніх проектів. В Ізраїлі для хворих діток організовують віртуальні уроки. «Діти, які залишаються в лікарнях можуть навчатися завдяки камерам, які встановлені, вони можуть приєднатися і слухати урок», – розповідає Яаков Гехт, радник міністра освіти Ізраїлю. Але всі експерти одностайні – хворих дітей мають навчати, і робити це зможуть особливі вчителі. Ті, хто почує, зрозуміє і знайде підхід.

Десятки вчителів одразу на місці заявили, що готові приєднатися до проекту. Можливо, саме хтось із цих вчителів, – також номінується у Global Teacher Prize Ukraine, а також зможе претендувати на одну із нагород. Прийом заявок на Global Teacher Prize Ukraine триватиме до неділі 15 липня на сайті osvitoria.media або на офіційному сайті премії. Переможець отримає 250 000 гривень та поїздку на освітній форум у Дубай. У Наталії Мосейчук є і своя особиста номінація в конкурсі – це винагорода 50 000 гривень та полиця книжок.

Номінувати вчителя на здобуття премії може будь-хто: адміністрація школи, учні – чинні чи колишні, їхні батьки. Крім цього, вчитель може самостійно оформити заявку на участь y конкурсі. Журі конкурсу складається з експертів у галузі освіти, педагогів, лідерів думок. З ТОП- 20 найкращих вчителів у вересні буде визначено п'ятірку фіналістів. Переможця оголосять у Львові на святковій Церемонії 06 жовтня 2018 року.

Традиційно на EdCamp Ukraine проходять відкриті уроки для дітей зі шкіл на лінії зіткнення, це учні з прифронтових територій: Станиці Луганської та селища Георгіївка (поблизу Мар’їнки). Говорили про професії на телебаченні та як важливо навчатися, щоб бути професіоналом своєї справи. Всі 17 школярів отримали подарунки та запрошення на екскурсію каналом у Києві.

600 освітян разом із телеведучою Наталею Мосейчук також зібралися на площі Конституції в Харкові, щоб разом задекларувати: українське вчительство – за школу як простір, безпечний для дитини. Освітянський флешмоб зафіксовано в Національній книзі рекордів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук розповіла, як проводить час із сім'єю

Новини по темі