Наталія Мосейчук: Школи при лікарнях — мають стати державною програмою

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталія Мосейчук розповіла про школи у лікарнях
1plus1.ua

Ведуча ТСН випустила другий блог про школи при лікарнях.

Поділитися:

Телеведуча, куратор соціальної ініціативи Право на освіту, ідейна натхненниця проекту «Школи при лікарнях», Наталія Мосейчук – одна з перших почала бити на сполох, що діти, які довгий час перебувають в лікарнях, не отримують належної підтримки та освіти.

Днями, ведуча написала другу частину блогу в TSN.UА, де розповіла, як з командою Право на освіту впродовж року йшла до поставленої мети:

«Подивившись, як працюють вчителі у Львові, ми повернулися до Києва. Саме тоді вирішили: досить. Етап, коли волонтери та добровольці тягнуть все на своїх плечах, повинен закінчитися.

Школи при лікарнях — мають стати державною програмою, — поділилася ведуча.

У своєму блозі Мосейчук зазначила, як ініціативній групі вдалось отримати Положення від Міністерства освіти:

«Були робочі групи, палкі дискусії щодо облаштування освітнього процесу при лікарнях. Сперечалися, вивчали досвід інших країн, де таке навчання існує. Нашою метою був державний рівень підтримки. І на День Миколая, 19 грудня 2018 року, ми отримали подарунок під ялинку — положення про очну форму здобуття загальної середньої освіти в закладах охорони здоров’я та бюджет на зарплати вчителям при лікарнях на 12 мільйонів гривень».

Читайте за посиланням блог Наталії де ви дізнаєтесь історію, яка надихнула ведучу до змін у державних установах.

Також ведуча звернула увагу наскільки важливо, щоб діти, які тимчасово перебувають у лікарнях, отримували якісну освіту та не були позбавлені особливої уваги вчителів. Адже діти - це майбутнє нашої держави:

«Щодня ми ходимо та їздимо повз лікарні не задумуючись: а що відбувається там, за мурами шпитальної території. Ми переконані, що там людям допомагають. Але є те, що вилікувати крапельницями не завжди можливо. Іноді потрібне слово. Розмова. Особливо маленьким пацієнтам. Саме тому до лікарень скоро прийдуть вчителі. Країна змінюється. Держава починає бачити дітей та їхні потреби. Порадійте разом із командою Право на освіту, - коментує Наталія Мосейчук.

На даному етапі результатами усіх учасників проекту є відкриття 3-х шкіл при лікарнях. Перша - Супергероїв у Національній дитячій клініці Охматдит, друга - у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку, третя - у столичній дитячій лікарні №7. Незабаром відкриється четверта в опіковому центрі міста Києва.

Виклик Наталії та її команді на цей рік – відкрити школи при лікарнях у всіх регіонах Україні. Команда проекту «Право на освіту» та громадська організація «Small Heart with Art» на чолі з Євгенією Смірновою готові ділитися досвідом з усіма, хто долучиться до створення таких закладів у своїх містах, від обласних до районних, адже нашим дітям це дуже потрібно. Звертайтесь! Рухаємо зміни далі. Все тільки починається.

Новини по темі