«Рівень ризику для інших країн дуже високий»: ексдепутат Латвії розповів про своє рішення піти добровольцем та про небезпеку Європи у разі поразки України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Наталя Островська взяла інтерв'ю в ексдепутата Латвії: про захист України та рішення піти добровольцем

Наталя Островська взяла інтерв'ю в ексдепутата Латвії: про захист України та рішення піти добровольцем

Поділитися:

Ведуча ТСН і 1+1 Марафон Наталя Островська, у своєму авторському ютуб-проєкті НАТО, поспілкувалася із Юрісом Юрашем — добровольцем батальйону Карпатська Січ, колишнім депутатом Латвійського сейму.

На початку повномасштабного вторгнення Юріс Юраш приїхав до України й долучився до добровольчого загону. Вдома лишив родину, дітей і допомагає українцям виборювати свободу, бо розуміє, що наступним, у разі поразки України, буде його дім. Юріс не жалкує, що воює разом з українцями, а навпаки вражений їхньою щирістю та безстрашністю в боях.

«Рівень ризику для інших країн зараз дуже високий, тому, я сподіваюсь, що інші країни розуміють, що треба допомагати. Бо, якщо ми зараз не відстоїмо позиції в Україні, ніхто не знає хто може стати наступним. Балтія? Польща? Тому логічно, що ми непереможні разом, коли всі готові прикластися, готові відстоювати свободу будь-якої території спільно, не дати ворогові розбити кожну країну по одній», — пояснює Юріс Юраш.

Юріс також зазначив, що хоч і не вважає рівень допомоги НАТО у війні найкращим, проте роль обʼєднання в розвитку війни доволі висока, зважаючи на надання озброєння, технологій тощо. Військовий вважає, що в цій ситуації потренується підтримка та обʼєднаність всього світу, допоки росія не вдерлася на територію іншої держави.

«Світ має зрозуміти, що це війна не в Україні. Ворог розпочав її проти усього цивілізованого світу, і наша задача це припинити, ми просто повинні. Україна — перша лінія», – говорить Юріс.

Дивіться інтервʼю з добровольцем батальйону «Карпатська січ», колишнім депутатом Латвії, захисником України, Юрісом Юрашем в авторському проєкту Нати Островської НАТО на YouTube-каналі ТСН.

Новини по темі