В Україні збільшилася кількість ДТП на тлі відключень світла: поради, як вберегтися

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Не працюють світлофори під час відключень світла: як вберегтися на дорозі

Відключення електроенергії в Україні призвели до різкого зростання кількості ДТП на дорогах, де не працюють світлофори

Поділитися:

На тлі відключень світла в Україні збільшилася кількість ДТП. Причина — відімкнені світлофори. Як захистити себе водіям та пішоходам, розповіли в сюжеті ТСН, що виходить у будні на YouTube о 19:30 та в марафоні новин. 

Чому не працюють світлофори під час відключень світла

Як пояснюють енергетики, світлофори не можна заживити від мережі як критичну інфраструктуру, тому що вони належать до третьої категорії електроприймачів. Перерва в їхньому живленні допускається впродовж доби. У патрульній поліції визначили найважливіші перехрестя, де транспортні потоки регулюють вручну. Таких в Україні понад три сотні, та це не закриває потребу у містах.

Окремі світлофори також почали підключати до резервного живлення, наприклад, сонячних панелей чи акумуляторів. Утім, безпека на дорозі насамперед залежить від водіїв та пішоходів, які часто нехтують правилами дорожнього руху. Цьогоріч було зафіксовано майже 9000 аварій. З них понад 1000 випадків завершилася трагічно.

Що потрібно пам'ятати учасникам дорожнього руху під час відключень світла

Патрульні закликають українців бути уважними. Водіям слід знизити швидкість перед перехрестями, пам'ятати про включене світло фар та слідкувати за дорожніми знаками. 

Пішоходам рекомендується до одягу світловідбивальні елементи. Якщо такі відсутні, варто віддавати перевагу предметам гардероба світлих відтінків.

"За відсутності світловідбиваючих елементів має бути одяг світлих кольорів. Білий і жовтий колір дають на дорозі як мінімум видимість на відстані 70 м. Завжди кожен має від себе вживати найбільше заходів для того, щоби всім було безпечно", - пояснив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Белашицький.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, де шукати інформацію про графіки відключень світла. Дізнайтеся більше на сайті 1plus1.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення електроенергії продовжуються: чому в сусідньому будинку світло є, а у вашому – ні

 

Новини по темі