Відключення електроенергії продовжуються: чому в сусідньому будинку світло є, а у вашому – ні

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Відключення електроенергії: Чому у сусідньому будинку є світло, а у вашому ні – відповідає заступник Міністра енергетики України

Чому в сусідньому будинку світло є, а у вашому – ні? На тлі відключень світла все більше українців ставлять це питання

Поділитися:

В Україні цілодобово продовжують діяти графіки відключень електроенергії. Дедалі частіше деякі українці скаржаться, що в сусідніх будинках світло є, тоді як у їхньому будинку електроенергії немає набагато частіше. Чому так відбувається, розбиралися в сюжеті ТСН, який виходить у будні о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Заступник Міністра енергетики України Микола Колісник розповів, як працює система і чому так важливо споживати електроенергію ефективно.

«Передусім ми повинні розуміти, що система працює, як в автоматизованому, так часом і в технічному режимі. Тому іноді на перемикання та виконання технічних заходів потрібен якийсь час. Друге – хочеться відзначити, що графіки є прогнозними та залежать від тих обставин, які є в енергосистемі. Іноді це технічні порушення, іноді це збільшене від прогнозного споживання. Саме тому ми зі свого боку і закликаємо споживати ефективно, адже це складова енергобалансу, яка допомагає розподілити електричну енергію більш ефективно», - зазначив він.

Колісник також відповів, що робити у випадку, якщо ви помітили, що у сусідніх будинках світло відключають рідше. За його словами, потрібно звертатися до Державної інспекції енергетичного нагляду, яка є у кожній області.

«У разі, якщо ми бачимо і побутові споживачі бачать, що технічно є якісь потенційні зловживання, або десь максимальне недотримання таких графіків, то пропонуємо звертатися до Державного енергетичного нагляду, він присутній у кожній області. Його завдання саме перевіряти технічні режими роботи енергосистеми та дотримання правильно встановленого коригування графіків. Тому звертайтеся, це саме той орган, який покликаний технічно забезпечити правильність роботи системи», - наголосив він.

Коментуючи ситуацію з енергетикою, Колісник додав, що на сьогоднішній день основна увага зосереджена на активній ремонтній компанії.

«Ситуація залишається досить складною. Ворог продовжує атаку на об'єкти енергетичної громадянської інфраструктури. На сьогодні справжня основна увага зосереджена на активній ремонтній компанії», - каже він.

Нагадуємо, що з графіками відключення світла та інформацією про те, де шукати актуальні дані про свій населений пункт, можна ознайомитись на 1plus1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити, якщо застрягли в ліфті під час відключення світла: 5 корисних порад

Новини по темі