«Респект польським правоохоронцям»: Олександра Усика затримали у Польщі та згодом відпустили – він прокоментував інцидент

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Олександра Усика затримали у Польщі: що сталося насправді
usykaa/Instagram

Олександр Усик прокоментував інцидент із затриманням в польському аеропорту: що сталося насправді

Поділитися:

Абсолютного чемпіона світу з боксу Олександра Усика затримали у кайданках в польському аеропорту Кракова та згодом відпустили. Тамтешні правоохоронці вивели українського боксера з одного з приміщень і супроводили до ліфта. Про те, що сталося насправді і як цей інцидент пояснив сам спортсмен, розповіли у сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Першим про це повідомив і виклав відео цього інциденту у своєму Telegram-каналі народний депутат України та олімпійський чемпіон Жан Беленюк. За пів години після цього він написав, що нібито все нормально, а подробиці затримання боксер згодом пояснить сам.

Що сталося насправді

Український боксер Олександр Усик сам не уточнив причини свого затримання. Проте згідно з інформацією від польського промоутера Анджея Василевського, інцидент стався через те, що служби аеропорту відмовилися пустити на борт тренера спортсмена Сергія Лапіна, не пояснивши чітко причини. Усик відмовився летіти без нього і виступив проти затримання, що призвело до арешту обох.

Служба аеропорту відмовляла обом сідати на літак через те, що їхній стан, ніби непридатний для подорожі літаком. Навіть попри намагання Усика пояснити, що з ними все гаразд і вони просто втомилися після 14-годинної поїздки з Києва — через мовний бар'єр і наполегливу позицію боксера їх було затримано.

Тим часом на інцидент з Усиком відразу відреагував президент Зеленський. На сторінці в Telegram він заявив, що обурений таким ставленням польських силовиків до українського спортсмена і терміново доручив міністру закордонних справ розібратися в ситуації: 

«Доручив міністру закордонних справ України Андрію Сибізі та міністру внутрішніх справ України Ігорю Клименку негайно розібратися в усіх деталях інциденту в аеропорту Кракова. Щойно мені повідомили, що все вже добре, нашого чемпіона відпустили й більше його ніхто не затримує».

Реакція Олександра Усика на інцидент

Вже за кілька годин після затримання, Олександр Усик у своєму Instagram написав, що сталося непорозуміння і польська поліція його вже відпустила. Боксер подякував українським дипломатам за підтримку:

«Друзі, все добре. Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося. Дякую, всім, хто хвилювався. Дякую українським дипломатам за підтримку. І респект польським правоохоронцям, які виконують свої обов'язки, незважаючи на зріст, вагу, розмах рук і регалії», — написав Олександр Усик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Мене вісім разів возили на аудіоекспертизу»: захисник острова Зміїний Влад Задорін розповів, як росіяни намагалися дізнатися автора легендарної фрази про російський корабель 

Новини по темі