Після лікування за кордоном до України повернувся маленький герой ТСН

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Допомога ТСН: після лікування у Польщі 9-річний Микита повернувся в Україну

Зустріти Микиту приїхав його найліпший друг Лука.

Поділитися:

У січні 2018 року кореспондентка ТСН Неллі Ковальська познайомила українців із  маленьким Микитою Федорченко, який захворів на рак крові та потребував термінової пересадки кісткового мозку за кордоном. Завдяки небайдужим глядачам, тоді за декілька тижнів вдалося зібрати необхідні 4 мільйони гривень. 

4 жовтня, після лікування у Польщі, Микита нарешті повернувся в Україну.

Прямо в аеропорті на маленького героя, якому вдалося побороти смерть, чекав сюрприз – зустріти Микиту приїхав його найліпший друг Лука. На цю зустріч вони чекали п’ять з половиною місяців, і тепер мріють на декілька годин просто зачинитися вдвох у дитячій, аби  наговоритися та награтися.

За словами польських спеціалістів, пересадка кісткового мозку пройшла успішно та  немає жодних приводів прогнозувати проблеми у майбутньому. Тепер Микита може поступово повертатися до нормального життя. Лікарі радять більше гуляти на свіжому повітрі, спілкуватися з друзями та надолужувати  шкільну програму.

«Зараз перед Микитою стоїть надважливе завдання – наздогнати шкільну програму, адже 3 роки він був позбавлений можливості навчатись. Найкращі вчителі України із «Школи супергероїв» при лікарні «Охмадит» погодилися допомогти Микиті та будуть працювати з ним індивідуально над вивченням математики, української та англійської мов, аби уже в вересні наступного року хлопчик зміг повернутися до школи», - коментує ведуча та куратор проекту «Право на освіту» Наталія Мосейчук.

Новини по темі