Пошкодження Київської ГЕС внаслідок російської атаки: що відомо

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Пошкодження Київської ГЕС внаслідок російської атаки: що відомо
Укргідроенерго

Дамба Київської ГЕС критичних пошкоджень не зазнала: усі деталі

Поділитися:

В Києві повітряна тривога не припинялась майже 8 годин. Після комбінованої ворожої атаки по Київській області триває ліквідація всіх наслідків, серед яких і влучання про дамбі Київської ГЕС. За попередніми даними рух автотранспорту до Київської ГЕС відновити не вдалося. Про це повідомив у коментарі ТСН голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

За його словами, через ранкову атаку росіян був обмежений проїзд дамбою Київської ГЕС. Посадовець запевняв, що його мали відновити орієнтовно о 16:00–17:00, але станом на зараз він досі залишається закритим. Служби продовжують ліквідовувати наслідки ворожої атаки по гідроелектростанції. 

«Служби на місці ліквідації наслідків, якраз займаються усім. Все відновимо! Був на всіх місця, які зазнали пошкодження, всі служби працюють над відновленням . Ще раз повторююсь, все ліквідуємо».

На уточнювальне запитання наскільки сильно постраждала Київська ГЕС Руслан Кравченко відповів, що дамба критичних пошкоджень не зазнала.

Сама атака на Київську ГЕС сталася сьогодні вранці. Перше відео з місця влучення оприлюднило видання Букви, його зняли очевидці. Яких конкретно завдано збитків, поки що точно не відомо, адже немає офіційних заяв. Так само не коментують і те, чим саме завдано руйнувань — шахедом чи ракетою. Хоча в мережі також є відео, як саме одна з таких боєголовок не долітає до цілі й падає у воду. Місцевість дуже схожа саме на Київське море. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждали 15 областей: що відомо про масовану російську атаку по Україні 26 серпня

Новини по темі