Замість спеки — осіння прохолода та дощі: синоптики розповіли, яка погода чекає українців вже на цьому тижні

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Прогноз погоди: коли чекати дощів та зниження температури восени
Freepik

Синоптики найближчим часом попереджають про погіршення погоди: що відомо

Поділитися:

Осінь поступово вступає у свої права — це відображається і на погоді в Україні. Синоптики попереджають про погодні зміни, які стануть помітними вже цього тижня. Очікуються дощі, грози й поступове зниження температури, але поки що в більшості областей країни панує комфортна погода з теплим повітрям і сонячними днями. Детальніше про це розповіли у ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин.

Зараз в Україні спостерігається переважно комфортна осіння погода. У більшості регіонів температура на стовпчиках термометрів підіймається до +23°C та +28°C та створює поки що сприятливі умови для проведення часу на вулиці. 

Трохи прохолодніше відчувається на Полтавщині, Сумщині та частково Черкащині, де температура залишається нижче, ніж в інших регіонах.

За попередніми прогнозами, невеликі локальні дощі сьогодні можливі лише в південних і центральних областях країни. Це означає, що на більшій частині України поки що тримається суха та тепла погода.

погода

Холодна осінь з дощами: коли чекати 

Синоптики попереджають, що вже з 10–11 вересня погодні умови в Україні зазнають значних змін. Атмосферний фронт із дощовими циклонами почне просуватися з заходу країни, поступово охоплюючи всі регіони. Західні області першими відчують на собі вплив циклонів, які принесуть з собою грози й дощі. Температура повітря в цих регіонах знизиться, місцями опуститься нижче 20°C.

В інших регіонах країни проятгом тижня температурний режим буде досить неоднорідним. На півдні та сході країни збережеться тепла погода, а місцями навіть переважатиме спека, що є типовим для цих регіонів у перехідний період між літом і осінню. Та до середини тижня і ці регіони відчують зміни — циклон поступово пошириться на більшу частину території України та принесе з собою опади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли магнітні бурі у вересні 2024: небезпечні для самопочуття дні

Новини по темі