Соломія Вітвіцька та ветерани АТО відвідали Ліван

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соломія Вітвіцька та ветерани АТО відвідали Ліван

Проект Переможці вперше презентували на Близькому Сході.

Поділитися:

Після презентації у Варшаві на TEDx Соломія Вітвіцька з командою ветеранів АТО вирушили презентувати проект Переможці на Близький Схід. У цій частині світу виставка відбулася вперше.

Спільне творіння Телевізійної Служби Новин каналу 1+1 та журналу Viva! проект Переможці був запрошений до Палацу ЮНЕСКО у столицю Лівану місто Бейрут Повноважним і Надзвичайним Послом України Ігорем Осташем. Відтепер на карті світового туру Переможців 22 країни та 31 місто.

Українська команда вже повернулася до Києва, але незабаром наші поранені захисники полетять назад знову на лікування та реабілітацію до берегів Середземного моря. 70%  ліванських медиків навчались в Україні, і всі активно підтримують українців.

Для публіки у Бейруті була представлена друга частина фотографій авторства Олександра Мордерера та Тетяни Рубльової. В кадрі - українські ветерани та паралімпійці, котрі попри втрату частин тіла не втратили силу духу, жаги до життя і активно займаються спортом. Іванна Слабошпицька, головний редактор VIVA, передала у Бейрут благодійні спецвипуски VIVA! Переможці українською та англійською мовою, - в журналах зібрані, зокрема, надихаючі зворушливі історії героїв проекту.

Разом з куратором проекту Соломією Вітвіцькою до Бейруту прибули його учасники – Вадим Мазніченко, Дмитро Блохін, Сергій Храпко, давній друг проекту, який неодноразово підтримував Переможців, соліст відомого гурту Беz Обмежень Сергій Танчинець та волонтер Анна Гвоздяр.

На подію завітали не тільки представники української громади, а й ліванські журналісти, дипломати, представники наукових та ділових кіл. Були і особливо цікаві гості, такі як Ілля Мрад, ліванський військовий, який зараз навчається у Львові на ветеринара, розмовляє українською. Також вісімнадцятирічний Юссеф Томе, який разом із другом з США допомагають українським військовим та боряться з антиукраїнською пропагандою, створивши в соцмережах сторінку, яка має вже близько 15 тисяч підписників.

Для учасника проекту Сергій Храпка поїздка до Лівану стала особливою, адже там він відсвяткував свій день народження та вперше за три роки після важкого поранення покупався в морі!

За два роки існування соціально-мультимедійний проект Переможці з участю фонду Серце воїна досяг великих результатів і доїхав навіть до Папи Римського. 7 українських протезистів пройшли навчання за кордоном; 10 ветеранів АТО отримали новітні спортивні протези; проведено 120 годин тренінгів з психологічної реабілітації для ветеранів та їх родин. Проект привернув максимальну увагу до необхідності встановлення за державний кошт спортивних протезів ветеранам АТО, - і для тих героїв, які займаються спортом, зокрема, завдяки підтримці трастового фонду НАТО це вже відбувається в 2018 році. Важливі зміни сталися і в українському законодавстві.  Відтепер в усіх офіційних документах міститься формулювання «людина з інвалідністю», а не образливе «інвалід». Детальніше: 

Новини по темі