"Тепер по-іншому цінується свобода", — парамедикиня Мар'яна Мамонова розповіла про життя після російського полону (відео)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Парамедикиня Мар'яна Мамонова розповіла про життя та материнство після російського полону

Парамедикиня Мар'яна Мамонова вагітною потрапила до російського полону та пробула там майже 6 місяців, а через чотири дні після повернення в Україну народила донечку. Як тепер складається життя української захисниці?

Поділитися:

Сьогодні керівниця медичної служби 501-го батальйону морпіхів Мар'яна Мамонова звикає до вільного життя і материнства. Уся Україна переживала за долю Мар'яни. Про те, як зараз почувається мама з донькою, розповіли в ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цілували українську землю, посміхались і обіймались: Україні вдалося визволити 215 військових, зокрема й захисників Азовсталі (відео з моментом обміну)

Військова медикиня Мар‘яна Мамонова понад 3 роки прослужила в ЗСУ. Практично постійно до 24 лютого 2022 року вона перебувала у військових госпіталях у зоні воєнних дій з солдатами та пораненими. З початку повномасштабної війни медикиня знаходилась у Маріуполі, де й дізналася про свою вагітність, а на початку квітня потрапила в полон. Мар'яну звільнили з полону в рамках обміну 21 вересня, а вже за 4 дні вона народила донечку, яку назвала Анна-Марія. Найбільше, зізнається військова, під час полону переживала, щоб не народити в окупантів, оскільки ті погрожували забрати дитину. А тепер звикає до життя на волі.

"Тепер по-іншому цінується комфорт, вода, свобода. Найбільше цінується свобода. Знати, що ви просто можете вийти за двері та піти погуляти, сходити в магазин, просто до когось в гості або поспілкуватися по телефону. Я досі не можу звикнути, що в мене є телефон", — поділилася відчуттями Мар'яна Момонова.

Мар'яна Момонова

Сьогодні українська героїня проживає разом з чоловіком та дитиною у Львові, де займається материнством та чекає на повернення своїх побратимів. Вона постійно підтримує зв'язок з рідними медиків, які залишилися в полоні. 

"Там лишилася ціла бригада морської піхоти. Там лишилися мої водії, які мене рятували. Дядя Вася, який перший дізнався, що я вагітна і командиру про це сказав. Я не знаю, чому росія не віддає саме медичних працівників", — розповіла Мар'яна.

Новини по темі