ТСН разом з Іриною Федишин вирушила до Індії, аби розвінчати міфи про вакцинацію

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
ТСН та Ірина Федишин вирушили до Індії, аби розвінчати міфи про вакцинацію

Вже сьогодні о 19.30 в ефірі ТСН каналу 1+1 стартує цикл сюжетів «Щеплення від міфів». Автор Ірина Маркевич разом із провідними лікарями та експертами спробує розвіяти головні упередження українців щодо вакцинації.

Поділитися:

Героїнею спецпроекту стала популярна співачка Ірина Федишин. У Ірини двоє синів – семирічний Юрчик та трирічний Олег. Зіркова мама проводить із малечею увесь вільний час та намагається давати їй усе найкраще. Щоправда, як виявилося, діти майже незахищені від хвороб, оскільки не мають багатьох щеплень. Старший Юра вакцинувався у звичайному режимі від народження, але в 6 років не проходив ревакцинацію.

А у молодшого сина карта імунізації взагалі порожня. Перші прогалини сталися через брак вакцини. Згодом мама потрапила до антивакцинального полону і загрузла у міфах щодо щеплень, як і багато інших українських батьків.

За даними звіту стратегічного глобального комітету ВООЗ 2017-го року – в Україні вакциновані лише 19% населення. Це найнижчий показник у світі. В десятку найбільш проблемних країн окрім України входить Сомалі, Чад та Нігерія.

ТСН вирішила допомогти Ірині, а разом із нею мільйонам інших стурбованих мам розібратися, де вигадка, а де правда. Оскільки здебільш батьки переймаються походженням вакцини, ТСН разом зі співачкою вирушила за 5 тисяч кілометрів до західної Індії, де знаходяться потужності найбільшого виробника вакцин у світі. Досі там не було жодного українського каналу. Але для ТСН каналу 1+1 зробили виключення.

Які найпоширеніші міфи щодо щеплення існують в українців та чи змінить Ірина Федишин своє ставлення до вакцинації, дивіться з 3 вересня о 19.30 у циклі сюжетів ТСН «Щеплення від міфів».

Спецпроект створено у партнерстві з UNICEF.

Новини по темі