В ДТЕК відповіли, чи справді у серпні покращиться ситуація зі світлом

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
У ДТЕК відповіли, чи справді в серпні ситуація зі світлом в Україні покращиться - останні новини

Відключення світла у серпні будуть менш тривалими, підтвердили у ДТЕК

Поділитися:

У ДТЕК відповіли, чи справді у серпні ситуація зі світлом може покращитись, а відключення стануть менш тривалими.

Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук у коментарі ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин, відреагував на прогнози, що у серпні ситуація з відключенням світла може значно покращитись, адже ремонт на одному енергоблоці АЕС буде завершено.

Він підтвердив, що це справді позитивно вплине на ситуацію із відключенням електроенергії.

«Загалом вихід з ремонту цілого блоку, який може виробляти до 1 гігавата потужності електроенергії, звичайно, покращить ситуацію із забезпеченням споживання електроенергії в Україні. Звичайно, це дасть можливість після завершення всіх ремонтів, а не одного блоку, трохи згодом значно скоротити дефіцит. Тому так, ситуація може значно покращитись. За умови, що не буде «успішного» обстрілу росіянами нашої критичної інфраструктури», - заявив Сахарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключень світла стане менше: коли та як зміняться графіки

Водночас, українцям радять готувалися до складної зими. Мешканцям висотних будинків, які повністю залежать від електрики, варто подбати про додаткові генератори.

Нагадаємо, 5 липня в Укренерго повідомили про зміну графіків відключення світла з 9 по 24 липня. У разі відсутності масованих атак на енергетичну інфраструктуру в усіх областях в один із цих днів не буде обмежень. Інші дні графіки діятимуть згідно з розкладом. Як пояснили у відомстві, таким чином проводяться виміри фактичного споживання електроенергії у кожній області, що дозволить чіткіше спрогнозувати режими роботи енергосистеми країни. Такі виміри проводяться щорічно – взимку та влітку.

Раніше у Сніданку з 1+1 розповіли, що робити, якщо застрягли у ліфті під час відключення електроенергії.

Новини по темі