Українські спеціалісти підтвердили застосування росією гіперзвукової ракети "Циркон": подробиці

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Що відомо про нову гіперзвукову російську ракету "Циркон"

Під час російського обстрілу Києва 7 лютого було знайдено деталі геперзвукової російської ракети "Циркон".

Поділитися:

За даними Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз, факт використання "Циркона" доводять маркування на уламках, а також ідентифікація вузлів ракети. Експерти виявили елементи, які характерні саме для ракети типу 3М22 "Циркон". Це специфічні позначки частин реактивного двигуна та рульових механізмів. Детально про це розповіли у сюжеті ТСН.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Воєнний стан в Україні продовжать: скільки триватиме загальна мобілізація

"Циркон" є однією з останніх розробок рф. Вона входить до класу гіперзвукових протикорабельних ракет, які ворог також застосовує для уражень на землі. Росіяни стверджують, що швидкість ракети може сягати 11 тисяч км/год.

"Я бачу, що санкції не надто стримують росію у виготовленні озброєння. Звичайно, може пригальмовують певні процеси. Я не маю багато інформації про "Циркон". Одразу скажу, що дійсно треба чекати висновків тих фахівців, які дійсно визнали, що це вже була ця ракета. Уламки інших ракет, не російських, теж були зафіксовані та задокументовані. Ворог буде намагатися отримувати усі методи для того, щоб атакувати Україну саме ракетами, які летять по балістичній траєкторії. І ця ракета, і "Кинджали", і "Іскандери", які вона використовує, — все це балістика. І проти цих ракет потрібні засоби. Які засоби ми знаємо. Знають наші партнери. Тому, будемо працювати, щоб захищатись від саме цього типу озброєння", — прокоментував ситуацію речник Повітряних сил України у марафоні новин.

Під час обстрілу Києва 7 лютого «Циркон» було збито протиповітряною обороною України.

Нагадаємо, в ніч на 15 лютого сили ППО збили 13 ворожих ракет під час атаки на Україну. Росіяни застосували озброєння різного типу: крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування – «Калібр», балістичні «Іскандер-М»/ KN-23, зенітні керовані ракети С-300, керовані авіаційні ракети Х-59. Усього ворог випустив по Україні 26 ракет.

Новини по темі