Розбирати завали допомагали навіть маленькі діти: як українці продемонстрували велике єднання під час жахливої трагедії

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Українці вразили світ, продемонструвавши неймовірне єднання під час жахливої трагедії: завали розбирали навіть маленькі діти

Українці вразили світ, продемонструвавши неймовірне єднання під час жахливої трагедії: завали розбирали навіть маленькі діти

Поділитися:

8 липня найбільша дитяча лікарня України Охматдит опинилася під ракетним ударом. Було пошкоджено п'ять корпусів, але найбільше — токсикологія та діаліз. Про те, що відбувалось біля дитячої лікарні розповіли у сюжеті ТСН, який виходить о 19:30 на YouTube та в марафоні новин. 

Біля заваленої будівлі Охматдиту відразу після влучення почали збиратись люди з єдиним бажанням — допомогти. Першу годину завали розбирали руками: хтось у крові, хтось прибіг на протезах. На вулиці шалена спека, від пилюки неможливо дихати, але людей ставало все більше — вони несли воду та захисні маски для обличчя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірна згуртованість: як українці допомагають розбитому ракетою Охматдиту

Усі волонтери та активісти працювали позмінно, але без зупинки. Тому що розібрати уламки дитячої лікарні та врятувати життя людей було найважливішим.

“Я не можу уявити, що відчувають ці діти, навіть якщо фізичного поранення нема, то є поранення психологічне. Є зломка особистості, а вони ж тільки формуються, як особистості”, - зазначає один з волонтерів.

До зруйнованої дитячої лікарні допомагати дорослим волонтерам приходили навіть маленькі діти. Але навіть попри таке велике бажання бути корисними та хоча б якось допомогти до небезпечної роботи їх не допускали.

“Розгрібали завали. Ходив на верхню поверх цієї будівлі, але там не дозволили допомагати”, - говорить юний волонтер. 

У лікарні зараз продовжують працювати три корпуси, а також поліклініка, де приймають дітей. На вцілілій території всюди йде ремонт — намагаються закрити вікна аби у випадку дощу не затікала вода. 

Правоохоронці ж вважають, що російська ракета влучила і вразила саме ту ціль, на яку була запрограмована, під час удару по дитячій лікарні Охматдит у Києві. Відео ракетного влучання СБУ долучила до матеріалів кримінальної справи й цей випадок можна назвати воєнним злочином.

Охматдит

Після закінчення рятувальних робіт біля відділення токсикології, куди вчора влучила ракета відомо про двох загиблих.

На відновлення лікарні небайдужі бізнеси та усі озлоблені на ворога люди відкрили збір коштів. Долучитись та підтримати Охматдит можна за посиланням. До збору коштів для медичної установи приєдналися і телеканали, залучені до Марафону Єдині новини — в ефірі глядачі можуть перейти QR-кодом і зробити донат.

До того ж 1+1 media, як генеральний медіапартнер разом із кураторкою та головою опікунської ради проєкту, ведучою 1+1 Марафон Наталією Мосейчук оголошують збір на 1 мільйон гривень для відновлення класу та бібліотеки Школи Супергероїв. Допомагає в організації збирання благодійний фонд Солом'янські котики. 

Новини по темі