Що робити, якщо застрягли в ліфті під час відключення світла: 5 корисних порад

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Що робити, якщо застряг у ліфті: що не можна робити, куди дзвонити і як швидше вибратися

Що робити, якщо застряг у ліфті: розповідаємо, що не можна робити і як швидше вибратися з кабіни

Поділитися:

Кількість киян, які щодня застряють у ліфтах через віялові відключення, зросла з 20 до 600, повідомляється в сюжеті Сніданку з 1+1.

Багато жителів столиці бояться застрягти, тому уникають ліфтів. Однак існують і ті, хто користується ліфтом за інерцією, забуваючи про вимкнення світла або виявляються замкненими в ньому через неточний графік відключень.

«У середньому за добу відбувалося до 20 застрягань. З моменту, як запровадили відключення, кількість застрягань у ліфті зросла з 20 до 600», - каже інженер аварійно-ліфтової служби Віктор.

Як не стати заручником ліфта при вимкненні електрики і що робити, якщо ви все ж таки застрягли – розповідаємо в цьому матеріалі.

  • Не користуватися ліфтом як за півгодини до відключення світла, так і після, адже графіки можуть бути неточними
  • Якщо ліфт зупинився, не панікуйте і не намагайтеся відчинити двері самостійно
  • Не натискайте всі кнопки, сподіваючись, що ліфт запрацює. Спочатку натисніть кнопку виклику диспетчера та повідомте, що ви застрягли
  • Зателефонуйте на гарячу лінію аварійно-ліфтової служби, номер якої є у ​​кожному ліфті, або залиште заявку на сайті компанії, яка обслуговує ваш будинок
  • Якщо ні зв'язку, ні інтернету немає, залишається єдиний метод – стукати у двері ліфта, щоб почули мешканці будинку, які зможуть зателефонувати до диспетчера

Також можна зателефонувати до приватних ліфтових компаній. Якщо ліфт у вашому будинку обслуговує приватна компанія, звільнення з кабіни буде безкоштовним. Якщо ні – ця послуга коштує від 2 до 5 тисяч гривень.

Більше актуальних та цікавих новин дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі