Вітвіцька разом з ветеранами АТО та канадським протезистом презентувала «Переможців» у Кропивницькому

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Вітвіцька разом з ветеранами АТО та канадським протезистом презентувала «Переможців» у Кропивницькому
Фотографія: www.instagram.com/solomiyavitvitska/

Соціальний мультимедійний проект ТСН та журналу VIVA! «Переможці» презентували у Кропивницькому.

Поділитися:

Разом з куратором проекту ведучою ТСН на каналі 1+1 Соломією Вітвіцькою у місто завітали “переможці” Віктор Кардаш з дружиною та В’ячеслав Буйновський, а також волонтер Анна Гвоздяр, канадський протезист Чед Нільсон. Для гостей презентації заспівав Сергій Танчинець з гурту Без Обмежень.

Разом з мамою на презентацію «Переможців» прийшов герой проекту Вадим Довгорук. 

«Щасливий, що побувавши у багатьох місцях проект накінець-то приїхав у Кропивницький», - зазначив він. 

Долучившись до благодійних ініціатив проекту, організатор виставки у Кропивницькому, меценат Костянтин Яриніч влаштував справжній сюрприз «переможцю» Віктору Кардашу, вручивши йому сертіфикат на професійне навчання у реабілітаційно-протезному центрі міста Гамільтон (Канада). «Впевнений, що ви зберете всі знання в сфері протезування, що є у Канаді. А повернувшись зробите все, аби наші українські хлопці були здорові», - зазначив благодійник. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди йти, кому і що пропонувати, якщо ви вирішили стати волонтером

Після поранення та протезування Віктор зацікавився цією справою і вирішив стати протезистом. У лютому наступного року разом з другою групою українських спеціалістів він вирушить до Канади. Перші п’ять протезистів, завдяки підтримці партнерів проекту Канадсько-Українського фонду міжнародної підтримки, вже відвідали Гамільтон в липні цього року. 

На презентації також вручили сертифікат на спортивне протезування ветерану АТО з Кропивницького Олегу Лук’янченко. Можливість  забезпечена Центром надання допомоги учасникам АТО при Кіровоградській ОДА. 

На розвиток саме спортивного протезування в Україні буде спрямована діяльність оновленого проекту «Переможці» наступного року. У цьому напрямку «Переможці» продовжать працювати в партнерстві Канадсько-Українським фондом міжнародної підтримки. 

«Наступна наша місія відбудеться на початку року. Головна мета впровадити в Україні спортивне протезування, Звичайний протез дуже важливий, але ми хочемо забезпечити молодим бійцям АТО, що втратили кінцівки, реальну та безпечну можливість займатися спортом», - зазначив на презентації протезист Чад Нільсон, що в рамках програм фонду регулярно приїздить в Україну аби навчати наших протезистів. 

В Кропивницькому світлини «Переможців» можна буде побачити до 26 грудня. Наразі організатори працюють над оновленням проекту, щоб вже наступного року вразити глядачів новими неймовірними історіями стійкості та сили духу українських ветеранів, які надихають бути щасливими та радіти життю. 

«Ми прагнемо розвивати протезування в Україні, а також сподіваємося, що українські міста будуть доступними і безбар’єрними. Проект побував уже в 15 містах України і світу. Наразі ми з командою працюємо над його оновленням. У наступній частині «Переможців» ми будемо акцентувати увагу саме на якісному спортивному протезуванні та кваліфікованій психологічній реабілітації, а також відкривати нові горизонти та можливості для наших героїв. Важливо впливати на законотворчі ініціативи в цьому напрямку», - розповіла Соломія Вітвіцька. 

Новини по темі