Вражаючий проект Переможці-2 надихає Південно-Африканську республіку

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Соціально-мультимедійний проект Переможці-2 вперше презентований у Південно-Африканській Республіці
1plus1.ua

Це історії про відважних хлопців і дівчат, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу.

Поділитися:

У ці дні з 20 по 26 травня соціально-мультимедійний проект Переможці-2, створений ТСН, 1+1 і журналом VIVA, вперше презентований у містах Кейптаун, Преторія, Йоханнесбург на запрошення Південно-Африканської Республіки. Подія відбувається за участі Фонду Ти не один, Української асоціації в ПАР за підтримки Посольства України та МЗС.  Відтепер на карті світового туру Переможців 23 країни. 

У перший день виставку з історіями українських героїв зустрічали на прийомі в Посольстві України в ПАР в місті Преторія посли та дипломати різних країн світу. Далі проект з фото і відео вирушає на велику подію до Кейптауна до будівлі театру Artscape.

Виставка складається із 17 фотографій паралімпійців, ветеранів та волонтерів анти-терористичної операції (АТО), відео-арту та благодійних випусків журналів. Автори світлин – Олександр Мордерер і Тетяна Рубльова. Це історії про відважних хлопців і дівчат, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу. 

В центрі уваги – психологічна реабілітація ветеранів, які повертаються до мирного життя. Вони перемогли ворога, біль, депресію, страждання та знайшли своє щастя, щоб жити далі. Як це вдалося? Проект вчить не здаватися, йти крізь біль та депресію, прощати та допомагати іншим.

На африканській землі Переможців презентують герої і ветерани АТО Володимир Воропай та Ольга Тарасевич (Бенда), Соломія Вітвіцька, куратор проекту, ведуча новин ТСН та відома волонтерка Анна Гвоздяр.

Переможці здійснять похід до серця Кейптауна – на Столову Гору, звідки відкривається дивовижний краєвид на все місто та ціле узбережжя. Українці проведуть зустрічі зі школярами Клеймонт, вестерн Кейп та українською громадою, а також африканськими парламентарями та відомими місцевими паралімпійцями.

Реабілітація та проблеми людей з інвалідністю дуже актуальні в ПАР, і згідно зі статистикою  у чотирьох регіонах Південної Африки, тільки 26-55% таких людей мають вільний доступ до важливої допомоги.

Українські Переможці показують неймовірні історії героїв та паралімпійців про подолання важких травм та перемогу над собою, про те, як волонтери, медіа, телезірки, лідери думок, активісти, дипломати, компанії, фонди об’єднуються разом і досягають неймовірних результатів попри важку ситуацію в країні – навчають протезистів, забезпечують спортивні протези, програми реабілітації, впливають на важливі державні зміни та надихають весь світ.

Нагадаємо, що Переможців підтримують Нік Вуйчич, Девід Лінч, Папа Римський Франциск, відомий американський ветеран Шайло Гарріс. За життям проекту можна слідкувати на офіційній сторінці у фейсбуці.

Новини по темі