«Ретельно готуємося»: яким буде опалювальний сезон в Україні та коли він розпочнеться

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Яким буде опалювальний сезон в Україні: очільник Нафтогазу дав роз'яснення
Freepik

Опалювальний сезон 2024-2025 в Україні може бути одним з найскладніших, але без критичних збоїв — що відомо

Поділитися:

Україна готується до, ймовірно, найскладнішого опалювального сезону у своїй історії. Втім, взимку будемо з газом. Про це повідомили у сюжеті ТСН.

Прийдешня зима буде непростою, але завдяки підготовці Україна здатна пройти опалювальний сезон без критичних збоїв, наголосив очільник національної компанії Нафтогаз Олексій Чернишов. Зокрема підприємства збільшують видобуток українського газу та формують достатні запаси у підземних сховищах, щоб ретельно підготувати до початку опалювального сезону. 

«Всі ми усвідомлюємо, що наступний опалювальний сезон, мабуть, буде найскладнішим в історії нашої держави. Тому ретельно готуємось. Важливо підготувати регламентні роботи, провести їх в цілому. Також приділяємо увагу забезпеченню природним газом, для того, щоб об'єкти були певною мірою готові до зими. Збільшуємо власний видобуток газу, і я впевнений, що в частині тепла ми маємо дуже відповідально пройти цю зиму», — поділився Чернишов.

Коли розпочнеться опалювальний сезон 2024-2025

Опалювальний сезон в Україні, попри значні пошкодження енергосистеми через російські атаки, традиційно має розпочатися у середині жовтня — приблизно 15-16 жовтня. Проте початок сезону може бути скориговано через теплий прогноз погоди на початок осені. Важливими факторами, які впливатимуть на початок опалення, залишаються:

  • погодні умови, коли середньодобова температура опускається нижче +8°C протягом кількох днів;
  • рішення місцевої влади, оскільки кожен регіон самостійно визначає старт опалення залежно від місцевих умов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові податки і обмеження банківських переказів: які зміни чекають на українців у жовтні

Новини по темі