"Заголовкам можна вірити, але не всім", — ведучий ТСН Святослав Гринчук

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Ведучий ТСН Святослав Гринчук дав поради щодо інформаційної безпеки

Святослав Гринчук поділився порадами щодо дотримання інформаційної безпеки.

Поділитися:

Ведучий ТСН Святослав Гринчук в рамках інформаційно-просвітницької кампанії з протидії дезінформації, яка реалізується 1+1 Media та Smart Angel, поділився порадами щодо дотримання інформаційної безпеки. Святослав радить довіряти лише перевіреним засобам масової інформації та справжнім експертам, а не їх двійникам. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися з осінньою хандрою: Марічка Падалко поділилася своїми секретами

“Не знаю, чи змінюється у ворогів ситуація з боєприпасами, але цілити у нас усіх фейками, маніпуляціями та інформаційно-психологічними  операціями вони не припиняли і не припиняють. Тому, як і в перші місяці повномасштабного вторгнення, давайте пам'ятати найпростіші поради щодо інформаційної безпеки”, - каже ведучий.

Отже, поради від Святослава Гринчука:

► Довіряйте лише перевіреним ЗМІ, медійникам, експертам

► Перевіряйте, чи сторінка, на яку ви підписані - справді має стосунок до людини, чи інституції, які вас цікавлять

► Звертайте увагу на дату і час публікацій, особливо коли їх поширюють в соцмережах

► Читайте не лише заголовки

► ”Сенсаційні” фото, заяви, статистичні дані абощо, словом, все що викликає сильні емоції - краще перевірте бодай за допомогою Гугла

► Не приймайте за істину і тим паче не поширюйте інформацію тільки тому, що вона збігається з вашими поглядами

Ведучий наголошує: заголовки, які ви читаєте, можуть бути оманливими, тому варто вивчати інформацію глибше. Останнім яскравим прикладом фейку, який поширила рф, була інформація, що Україна нібито перепродає західну зброю терористам із ХАМАСУ. Одразу за цим почали поширювати дезінформацію, що на зброї знайшли мітки українського військового підрозділу з міста Мукачева, а за ними й фото ймовірних обшуків. У цей час на Закарпатті дійсно були обшуки: до чиновників приходили з СБУ, але абсолютно через іншу причину. Про це можна дізнатись, якщо дочитати повідомлення до кінця, нижче заголовка. 

Новини по темі