Як боротися з осінньою хандрою: Марічка Падалко поділилася своїми секретами

Як побороти осінню хандру: секрети Марічки Падалко

Що таке осіння хандра та як з нею боротися? Ведуча ТСН Марічка Падалко розповіла свої секрети.

Поділитися:

Осіння хандра в психології вважається сезонним афективним розладом і є одним із видів депресії. Проте, депресивний стан (депресивний розлад) — це хвороба. Людина абсолютно апатична, їй дуже важко приймати рішення, вона не може обрати, що їй випити, чай чи каву і втрачає апетит до життя. Здається, що страждання ніколи не закінчаться, що б вона не робила. Якщо тривалий час нічого із порад не допомагає і апатія не відступає, треба обов’язково сходити до психотерапевта. Водночас осіння хандра визначається змінами настрою. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому не потрібно бороти власні страхи: пояснення психолога у "Сніданку з 1+1"

Ведуча ТСН Марічка Падалко розповіла про власні методи боротьби з осінньою хандрою.

Осінь і до великої війни була складним сезоном, зараз це взагалі сприймається як підготовка до великого випробування. Тому я почала готуватися завчасно по кількох напрямках: 

►дбати про себе: осінь для мене завжли була часом не згортати свою фізичну активність через холод, як роблять багато людей, а навпаки. Але проблема в тому, що я зовсім не відчувала після літа ні внутрішніх сил, ні мотивації, нічого. Тому я вирішила брати її від інших. І вже місяць бігаю не сама, а пішла нарешті на бігові тренування з  досвідченим тренером, де окрім бігу багато корисних вправ, а головне - дуже хороша компанія, а відповідно і енергія. 

►дбати про дім: купила невеличку зарядну станцію. Зібрала колекцію ліхтариків, свічок, оновила запаси різних баночок-скляночок, щоб переживати блекаути в теплій ванні при свічках з користю для тіла і обличчя.

►ще планую трохи оновити декоративні подушки, пледи, посилити затишок в квартирі, щоб почуватися там за будь-яких обставин затишно. Продукти ще не купували з сином, бо лишаються запаси з торішнього блекауту.

Марічка Падалко

Що таке осіння хандра і як від неї рятуватися, дивіться у "Сніданку з 1+1", який виходить щодня з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube.

Новини по темі