Під час благодійного забігу Переможці у Львові зберуть кошти на протез 25-річній захисниці України

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Закликаємо всіх бігти у Львові дистанцію Переможці заради Ольги Тарасевич
1plus1.ua

Розпочато збір коштів на спортивний протез для захисниці України Ольги Тарасевич

Поділитися:

29 жовтня, о 12.20 біля Оперного театру у Львові стартує благодійний забіг «Переможці» на 2 км у межах великої бігової події Grand Prix Lviv Half Marathon (організатор - Run Ukraine). Остання цього року благодійна дистанція буде присвячена збору коштів на спортивний протез для тендітної, але дуже мужньої захисниці України Ольги Тарасевич, яка втратила ногу під час обстрілу під Авдіївкою у травні цього року. Подарувати для Ольги можливість спортом може кожен, зареєструвавшись на забіг або зробивши внесок на платформі УББ.

Аби допомогти дівчині повернутися у спорт до забігу та збору коштів долучились зіркові благодійники - куратор соціального мультимедійного проекту “Переможці”, ведуча новин ТСН Соломія Вітвіцька, ведучий ТСН. Ранок на 1+1 Святослав Гринчук, співачки Любов Юнак, Брія Блессінг та Оксана Стебельська, ветерани АТО Вадим Свириденко та Дмитро Блохін з дружиною Лілею, режисер, доброволець-кіборг Андрій Шараскін, волонтер Яна Зінкевич ілюзіоніст Сергій Савка, дизайнерка одягу Олена Даць та багато інших.

Якщо можеш щось зробити, щоб світ став кращим – роби! Ще така юна і тендітна Оля просто зараз і тут потребує нашої підтримки, щоб йти, бігти, впевнено носити синочка на руках, і щоб відчувати, що все не даремно! Ми цінуємо те, що вона для нас захищала мирне небо!, - зазначила Соломія Вітвіцька.

Історії Ольги вражає! 25-річна Оля працювала кухарем у 72-й бригаді. У травні цього року у Авдіївці (Донецька область) під час ворожого обстрілу у будинок, де вона спала прилетів снаряд. Ольга отримала тяжке поранення. Шансів урятувати ногу не було – осколки порозривали сухожилля. Кінцівку довелося ампутувати.

Оля не тільки мужньо пережила важке поранення та успішно пройшла реабілітацію, а и весь цей час підбадьорювала і підтримувала хлопців, які лежали разом з нею у шпиталі. Те, як дівчина мужньо прийняла реальність, вразило всіх – Оля пішла у спортзал, почала тренуватися і танцювати. Вона змушувала робити так само сильних чоловіків.

Дівчина не здається і впевнено йде вперед. Спорт та танці називає найкращою реабілітацією і мріє про спортивний протез ноги, який дозволить професійно та безпечно займатися спортом.

Вартість спеціального спортивного протезу складає 186 тис. 137 гривень. Його встановлять на підприємстві «Ортотех-Сервіс», протезист Олександр Стеценко.Подякуємо за подвиг тендітній захисниці України!

Соціальний мультимедійний проект  ТСН та VIVA! «Переможц» – це вражаючі фото, створені Олександром Мордерером і Тетяною Рубльовою, відеоарт з неймовірними кадрами зі знімального майданчика та спеціальні благодійні випуски журналу VIVA! Переможці.  Герої проекту – люди з необмеженими можливостями, ветерани АТО та паралімпійці, які втратили частини тіла, але не втратили сили духу! Вони загартовують дух і тренують тіло, вони не здаються перед труднощами, надихають і допомагають іншим. Це історії про мужність та перемоги над собою, над болем, над обставинами. Благодійними цілями проекту є психо-фізіологічна реабілітація ветеранів АТО та розвиток спортивного протезування, доступність громадського простору.

 

Новини по темі