Збито понад 70 російських ракет: наслідки масованого російського обстрілу 2 січня

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Масований ракетний обстріл 2 січня: що відомо про наслідки
ДСНС України/Facebook

Росія атакувала з повітря об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Основним напрямком удару стала столиця України.

Поділитися:

Українські сили ППО вранці 2 січня збили понад 70 російських ракет. Найбільше повітряних цілей летіло на Київ. Також росіяни атакують Харківщину та Донецьку область.

За даними Повітряних сил ЗСУ, вдалося знищити 72 повітряні цілі:

  • 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал»;
  • 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55;
  • 3 із 3 крилаті ракети «Калібр».

Унаслідок ракетної атаки росіян по Києву вранці 2 січня були зруйновані та пошкоджені будинки, супермаркет, склади, об'єкти інфраструктури. У частині столиці зникло світло та вода. Наразі відомо про щонайменше 49 постраждалих в Солом'янському районі. Двоє людей загинули. Нині тривають пошуково-рятувальні роботи. 

Також від ракетної атаки постраждали будівлі у Подільському, Святошинському, Печерському, Оболонському, Деснянському районах. Скрізь працюють екстренні служби. 

На Київщині через масований обстріл 2 січня постраждали Обухівський, Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони. В області, передає ДСНС, попередньо загинуло дві людини, 16 поранені, зокрема, дитина.

У Харкові через російський обстріл сталося 3 пожежі, є чисельні руйнування цивільної інфраструктури та постраждалі. Понад 40 людей поранено, є загиблі.

Нагадаємо, 29 грудня росія випустила 122 ракети по Україні: наслідки масованої атаки.

Новини по темі