Журналісти ТСН розібрали, як Янукович з командою паплюжили українську мову

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Найвідоміші мовні фейли Віктора Януковича: розповіли журналісти ТСН

Про найяскравіші мовні "фейли" Віктора Януковича розповіли журналісти ТСН.

Поділитися:

Віктор Янукович запамʼятався не лише небаченою корупцією та вбивством своїх громадян, але й епохою епічних ляпів та паплюженням української мови. Здавалося, у лінгвістичних здібностей президента-втікача та його оточення немає жодних меж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупційний скандал з Гринкевичами, та до чого тут Соня Морозюк: відомі подробиці

Кореспонденти ТСН Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко вирішили нагадати найяскравіші мовні «фейли» Віктора Януковича та його оточення.

Цікаво, що свою анкету кандидата в президенти Янукович написав з безліччю помилок - і навіть не зміг правильно вказати своє ім’я. Та це був лише початок

Попереду були «блискучі» виступи Януковича на міжнародній арені. Так, Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко згадали, як Віктор Федорович відчайдушно намагався «увикнути» чи то «умикнути» Україну напередодні Євро-2012.

Далі Янукович «мацав очима» та «бачив руками» і намагався зробити територію України «небезпечною». Та, на жаль, він був такий не один. Чого лише вартий тогочасний прем'єр Микола Азаров. Дмитро Фурдак згадав не лише про «кровосісів», а й про легендарний заклик Азарова до українців «перестаті скігліті та браті лопаті».

«Азіров навіть кайфував від того, що він говорить неправильно», - зауважив Дмитро Фурдак.

«За мовною ознакою» Азаров підбирав і членів свого уряду. Журналістам було складно встановити сенс звернення Наталії Королевської до парламенту, втім, хоча б визначити головні помилки - вдалося.

«Може б Ви конкретизували своє питання, може воно стосується “кормов для кішок та цуценят”? Кішки та цуценята, чись там, не могут покупати сєбє в кішичачих магазінах», - розповідала тоді Королевська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збагачуємо словниковий запас: що таке "ґерелиця"

Які ще легендарні ляпи розібрали Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко, і як би вони звучали, якби урядовці Януковича знали мову - дивіться у новому випуску проєкту «Балачки язиком з Лебеденко й Фурдаком».

Нагадаємо, нещодавно кореспонденти ТСН Дмитро Фурдак та Інна Лебеденко запустили Youtube-проєкт, де з гумором розбирають найпоширеніші в українській мові помилки та доносять, як же розмовляти правильно.

Новини по темі