Як вибрати парфуми на літо, щоб і приємно пахнути, і не заважати оточенню? (поради відомого парфумера)

Як правильно вибрати парфуми на літо — розказує відомий парфумер
Pexels/Ron Lach

Чи можна користуватися одними парфумами цілий рік, чи все ж таки краще змінювати аромат в залежності від пори року? Читайте поради відомого парфумера Богдана Зубченка

Поділитися:

В студії денного шоу «Твій день» парфумер Богдан Зубченко розказав про правила вибору літнього аромату парфумів.

Зазвичай, ми обираємо різні аромати парфумів на конкретні випадки життя. В залежності від ситуації, у парфумерному гардеробі можуть бути вінтажні, класичні та сучасні аромати. Настрій аромату також має змінюватися і з порою року. Наприклад, влітку,у спекотні дні, є бажання освіжитися, тому і аромати мають бути легкими та свіжими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи справді «правильні» парфуми на собі не відчуваєш, фруктові аромати кращі для білявок, а терпкі – для брюнеток: ТОП-5 стереотипів коментує парфумер

Не всі люди розуміють, що з порою року необхідно змінювати і свій парфум. Звабливі пахощі актуальні в холодну пору року і зовсім не підходять для теплої або спекотної погоди. 

Які парфуми обрати на літо

Влітку краще зупинитися на класичних ароматах парфумів. Можна обрати кельнські аромати (одеколони), побудовані на цитрусових нотах (аромати лайму, бергамоту, грейпфруту) або трав'янисті — з легкими нотами лаванди та зелені. Актуальними будуть парфуми з квітковими нотами.

Цитрусові та свіжі аромати дуже легкі і прекрасно витримують парфумерний етикет. Якщо ввечері ви захочете одягти більш яскраві парфуми під більш яскравий образ, то нанесені зранку легкі парфуми не будуть вам заважати. 

Останній тренд у парфумерії — аромат чистоти, чистої випраної та випрасуваної речі, що створюється шляхом поєднання нових синтетичних інгредієнтів. Ця новинка є дуже актуальною у літній спекотний період.

Вечірні аромати — це аромати «короткої дистанції». У суху літню погоду можна вдягати східні аромати, що побудовані на квітах та смолах. Саме такі парфуми найкраще розкриваються в гарячу пору року. Влітку вони розкриваються більш красиво та розкішно, але важливо пам ятати про міру. 

ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕЯк правильно підібрати парфуми: поради експерта

Як правильно наносити аромати влітку

Парфумер Богдан Зубченко розповів, що правил нанесення ароматів не існує, головне пам’ятати про свій стиль життя, одяг та місце перебування. Можна нанести парфум за зап'ястя, зону декольте — це «найгарячіші» місця і аромат, наче вибухає. Якщо ви хочете більш легкого відчуття, "вдягніть" аромат на коліна, спину або на шию. 

Дивіться відео сюжет з порадами підбору літніх парфумів: