Чи покращує засмага стан шкіри та коли прибирати зморшки: говоримо про стереотипи косметології

Коли треба прибирати зморшки та чи покращує засмага шкіру: стереотипи про шкіру коментує дерматолог-косметолог

У ефірі шоу «Твій день з 1+1» лікарка дерматолог-косметолог Альона Антоненко розвінчує популярні міфи косметології.

Поділитися:

Альона Антоненко, дерматолог-косметолог, розпочала розмову про косметологічні стереотипи з найболючішого питання: коли треба прибирати зморшки?

До мене часто приходять пацієнти 35-45 років із бажанням позбутися зморшок. Видно, що вони в них вже давно. Пам’ятайте, що зморшки можуть з’явитися або через активну мімічну діяльність, або через висушення ресурсу шкіри – тобто вікові. Для їх позбавлення потрібні зовсім різні процедури. Якщо зморшки з’являються вже в 20 років, то треба позбуватися їх якнайшвидше, адже в 40 робота над шкірою буде набагато масштабніша. Профілактика – наше все!

Чи покращує засмага стан шкіри? Правильна відповідь – ні! Дерматолог-косметолог пояснює чому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитрощі супермаркетів: які прийоми маркетологів змушують нас купувати більше

Засмага дійсно може надати шкірі ефект блискучості та доглянутості. Проте слід регулювати, скільки часу ви провели під сонцем. Часто люблять засмагати з ранку до вечора. Довго проведений час під сонцем призводить до сонячних опіків та пошкодження шкіри. В наслідок відбувається накопичення певних елементів в клітині, які призводять до її неправильного функціонування. На обличчі можна побачити пігментні плями, різного виду судинні розлади, сухість та зморшки. Тому слід використовувати креми з SPF захистом. Пам’ятайте: креми з надписом «SPF-100» – це маркетинговий хід. Захист шкіри залежить насамперед від часу вашого перебування на сонці.

косметолог Антоненко

Чи треба зволожувати жирний тип шкіри? Існує популярний стереотип, що жирний тип шкіри треба висушувати. Альона Антоненко коментує:

До мене часто приходять клієнти та кажуть: «В мене жирний тип шкіри, чим її висушувати?». Треба розуміти, що жирна шкіра – це генетична особливість і вона просто потребує правильного догляду. Тому жирну шкіру не слід висушувати. Це призведе до ще більшої жирності та акне. Слід прийти до лікаря-дерматолога, який назначить вам правильну косметику, наприклад:  тонік з кислотами, креми з легкими текстурами або матуючі креми. Тоді стан шкіри набагато покращиться і ви будете задоволені!

Чи впливає ціна крему на його якість? Не завжди дорогі креми будуть ефективніші, аніж креми з аптеки. 

Треба не забувати, що якщо зморшки мімічні, то ніякий крем не допоможе їх розгладити. Креми перешкоджають випаровуванню вологи зі шкіри, тому ми візуально отримуємо зволожене, доглянуте обличчя. Але до зморшок це ніякого відношення не має. Крем підбирається під тип шкіри. Тому для когось креми з аптеки будуть набагато ефективнішими, аніж просто дорогі креми.

Та для чого потрібен ботокс? Чи застосовують ботокс лише для губ? Дивіться сюжет денного шоу "Твій день" з 1+1» від 8 червня.