Пояс з карате, 4 мови, спорт та повернення в Україну: ведучий шоу «Твій день» Володимир Рабчун вперше дав інтерв’ю після гучної прем’єри

Ведучий Володимир Рабчун розповів про нове шоу Твій день, про свої хобі та повернення в Україну

У будні на 1+1 в ефір виходить нове денне інфотейнмент-шоу «Твій День», у якому глядачі разом з ведучими та запрошеними гостями і експертами можуть прожити головні події дня у легкому форматі. Всього у проекті семеро ведучих, один з них Володимир Рабчун.

Поділитися:

В інтерв’ю для ТСН.ua Володимир розповів про повернення на Батьківщину та як «Твій День» змінив його життя.

— Нещодавно на 1+1 відбулася прем’єра шоу «Твій День». Які відчуття після першого ефірного тижня?

— «Твій День» — неймовірний проект.

Насправді, все що я для себе хотів, я знайшов саме тут і з цією командою.

Все знайоме, настільки класне, тепле, рідне. Таке відчуття, ніби «Твій День» був зі мною завжди. П’ять годин ефіру минають непомітно. Ми весь час спілкуємось з глядачами, жартуємо, обговорюємо актуальні теми, історії. Це дуже класно. Наразі ми з командою працюємо над тим, щоб глядачам було цікаво. Щоб вони хотіли бути з нами тут і зараз, аби вони впустили нас у свій день та захотіли залишитись. Це процес і має минути час.

ведучі 1+1

— Як тебе прийняли досвідчені колеги 1+1,  команда каналу ?

 — Мене і всю команду "Твого Дня" дуже тепло прийняли в телеродину плюсів. Колеги зі “Сніданку” влаштували нам цілу посвяту з поїданням лимонів. Я познайомився з колегами із ТСН. За лаштунками панує класна атмосфера  і відчуття — наче ми давні друзі! Тут багато хто любить спорт — і нас це зближує. Можу похизуватися, що беру участь в акції #плюсибіжать і двічі ставав призером тижня в номінації «Ходьба».

До речі, маю коричневий пояс з карате. Був вражений, коли дізнався, що Люда Барбір має чорний пояс з айкі-дзюцу.

— Наскільки «Твій День» змінив твоє життя?

—Це саме те, чого мені не вистачало в житті (посміхається).

Наскільки комфортно працювати  в тандемі  з Тімуром та Стасею?

— Ми чудово доповнюємо одне одного, на мій погляд. З Тімуром Мірошніченко ми познайомились у  2008-му, після того ми не бачились декілька років, а зараз ведемо ефіри разом, такі цікаві повороти бувають у житті. Стася теж дуже класна. Не уявляю, яким чином у неї вистачає часу на все — на трьох дітей, на  «Твій День», на те, щоб залишатись такою гарною дівчиною.

— У студії ви багато імпровізуєте: це допомагає чи заважає працювати. Наскільки тобі  близький такий підхід?

— Мені дуже близький такий підхід, адже це можливість висловити свою точку зору щиро і по-справжньому. Почути точку зору наших глядачів і після цього обговорювати, як вдома з друзями. Це настільки жива штука, історія про реальне життя. Звісно, це допомагає.

рабчун твій день

— Як виглядає твій ідеальний день?

—Мій ідеальний день починається із сніданку непоспішаючи. Улюблена робота, після чого заняття спортом. Час на книжку — десь годинки півтори та спілкування з друзями. Можливо, перегляд якогось фільму. І вже на 26-й годині цього дня (посміхається) можна вже поспати трошки.

— Як ставишся до тайм-менеджменту, чи взагалі любиш планувати?

— Я обожнюю планувати, це частина мене. Я розумію, що це допомагає мені в житті, а не заважає. Інколи плани заважають людям, але я можу підлаштовуватись під ситуацію.

—Зараз телебачення знаходиться на етапі трансформації, глядач все більше віддає перевагу соцмережам та Ютубу. На твій погляд, у чому сила ТБ?

— Оскільки кажуть, що телебачення зникне вже протягом десятиліть, я гадаю, що  десятки років, або навіть сотні у телебачення точно є.  Телебачення трансформується, воно також динамічне. Воно підлаштовується під глядача. На мою думку, телебачення має бути  чесним та цікавим. Також максимально наближеним до свого глядача. Це запорука майбутнього телебачення.

рабчун володимир

— Якими якостями має володіти ведучий, щоб втримати глядача перед екраном у потоці нових трендів Instagram та TikTok?

— Я думаю, секрет криється у харизмі. Але в це поняття входить багато компонентів: комусь подобається голос, а комусь зовнішній вигляд ведучого. А хтось просто підчеплює тему і починає її круто розвивати, і це також подобається. Особисто я вважаю, що треба  бути різноманітним, різнобарвним. Важливо ділитися своїми думками, досвідом, чути і відчувати глядачів. Знаходити і передавати цінну інформацію для них. Зворотній зв’язок дуже важливий, відповідати на питання в ефірі і в соцмережах. Бути другом, помічником. І ми разом. Розуміння того, що ти в кадрі не просто так, а в тебе є місія бути другом.

— За свою телевізійну кар’єру тобі довелося попрацювати і на радіо, воєнкором і ведучим новин, як цей досвід вплинув на тебе?

— Радіо і телебачення — це різні світи. Класно бути на радіо, але ідеально бути на телебаченні, я завжди про це мріяв.  Кожен новий досвід змінював, робив кращим, розвивав професіоналізм.

Так цікаво, перше ток-шоу у якому я  працював, називалося «Герой дня». Наступне називалося «День». І зараз я в «Твій День». Напевно це була доля з самого початку.

— Так склалося, що в твоєму житті паралельно йдуть дві країни: за що любиш кожну з них?

— Є Батьківщина, є історична батьківщина. Не бачу нічого поганого в цьому. Мені комфортно і в Україні, і в Ізраїлі. І менталітет не дуже відрізняється. В Україні мені дуже подобається, що відчуваються всі пори року. Вражає краса природи та й масштаби самої країни. А Ізраїль — невеличка країна, дуже затишна, але водночас і могутня. А Єрусалим взагалі — світовий сакральний центр, неймовірне місце сили.

— Скількома мовами розмовляєш?

— Українська, російська, англійська, іврит. Я вивчав німецьку, але вільно цією мовою не розмовляю.

—Чи багато спільного у ТБ в Ізраїлю та України?

— Насправді дуже багато. Щоправда, якщо ми беремо нішевий канал, то там набагато менше людей займається підготовкою ефірів. Якщо ми беремо якісь івритомовні величезні канали, там відбувається все майже так само на 95-96%. Щодо  контенту – дуже популярні  західні формати: талан-шоу, реаліті, тощо.

— Чим любиш займатися у вільний час та які маєш хобі?

— Я з дитинства ганяв «інлайн агресів». Це катання на роликових ковзанах, але з трюками. Після того, як я п’ять разів ламав собі кістки через це захоплення з трюками я зав’язав. (сміється) Я полюбляю кататися на роликах. Щодо нинішніх хобі – люблю тренуватися в спортзалі, займаюсь кроссфітом. Люблю книги, а також прогулянки містом, а ще авіація: мрію отримати ліцензію приватного пілота.

Рабчун хобі