Чому в Україні зростають ціни: у студії «Твій вечір» назвали три головні причини

Причини зростання цін в Україні та світі – обговорення у шоу Твій вечір

Чому в Україні так стрімко зростають ціни? Головні причини подорожчання обговорили у прямому ефірі шоу «Твій вечір».

Поділитися:

15 грудня у вечірньому інфотейнмент-шоу «Твій вечір» дискутували з приводу резонансних питань у суспільстві та подій дня, що минає, серед яких стрімке зростання цін в Україні. В обговоренні разом з ведучим Єгором Гордєєвим взяли участь гості студії: радник голови офісу Президента України Тимофій Милованов, голова партії «Слуга народу», голова координаційної ради з проблемних питань у містобудуванні Олена Шуляк, співачка Анастасія Приходько та політтехнолог Володимир Петров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обговорення в студії «Твій вечір»: чи справді заради будівництва доріг в українців примусово відбиратимуть землі й будинки

У студії шоу «Твій вечір» розглянули подорожчання в Україні цін за 2021 рік: зокрема на продукти тваринного походження та на продукти з так званого "борщового набору". Тема резонансна для українців, адже протягом року, що минає, практично всі основні продукти харчування суттєво зросли в ціні. Наприклад, сало подорожчало на 26,6%, яйця на 29,2%, молоко на 10,1%. Що ж стосується продуктів з "борщового набору", то цибуля і буряк взагалі подорожчали вдвічі.

Борщовий набір

Радник голови офісу Президента України, міністр економіки у 2019-2020 рр. Тимофій Милованов назвав три головні причини зростання цін, що спостерігається не лише в Україні, а й в світі:

  1. Пандемія COVID-19, яка викликала глобальні перебудови у виробництві та логістиці товарів;
  2. Емісія грошей та державні програми підтримки бізнесу і громадян в умовах локдауну;
  3. Стрімке зростання цін на енергоносії в усьому світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В інфотейнмент-шоу «Твій вечір» з Єгором Гордєєвим роз’яснили, хто та коли зможе отримати економічний паспорт

Тимофій Милованов також дав свій прогноз з приводу подальшого зростання цін:

«На мою думку, це тимчасова історія: економіка з часом перебудується під ситуацію з COVID-19. Думаю, все стабілізується вже до кінця 2022 року».

Вчора глядачі побачили фінальний випуск шоу «Твій вечір» у 2021 році. Повний випуск «Твій вечір» за 15 грудня можна переглянути тут: