«Не лише про цілющі трави, а й про традиції та народні прикмети»: Олена Михайліченко поділилася цікавими фактами про серіал Учениця Мольфара та заінтригувала справжньою магією української землі

Учениця Мольфара
14:00
Серіал Учениця Мольфара: ексклюзивне інтерв'ю з головною героїнею Оленою Михайліченко
1+1 media

Магічна дія цілющих трав та українські звичаї: ексклюзивне інтерв'ю з Оленою Михайліченко про серіал Учениця Мольфара

Поділитися:

16 вересня з понеділка по п'ятницю о 14:00 на телеканалі 1+1 Україна стартує новий серіал Учениця Мольфара. У центрі сюжету – Христина, жінка з унікальним даром, яка допомагатиме людям знайти рішення їхніх проблем, спираючись на багатовікові українські традиції та знання старого Мольфара.

Христина, яка нещодавно втратила дім через війну, знаходить нове місце для життя на заході України, де відкриває в собі здатність бачити долі людей через виготовлення ляльок-мотанок. Саме цей талант приводить її до Мольфара, який стає її наставником та передає свої знання.

Це не просто серіал, а історія про віру в себе, спадщину предків та магію української землі. Відкрийте для себе таємниці надприродного та долучіться до подорожі, яка змінить життя героїв та не пропустіть – серіал, який зачарує вас з першої хвилини!

Учениця Мольфара
1+1 media

Олена Михайліченко, яка грає головну героїню серіалу — Христину, ексклюзивно для сайту 1plus1 розповіла про особливість серіалу, найцікавіші моменти під час знімального процесу, а також поділилась цікавими фактами про свою героїню, яку вона грає.

За словами акторки, цей серіал особливий тим, що привертає увагу до правдивої історії українських мольфарів та їхньої спадщини, про яку сучасний світ зараз мало що пам'ятає та згадує: 

«Мені здається особливість цього серіалу в тому, що в ньому дуже багато правди стосовно особливо лінії українських мольфарів. Дуже багато сценаристами досліджується інформації щодо рослин, а саме їх використання, цілющих сил».

Учениця Мольфара
1+1 media

Олена вважає, що серіал також розкриває багато українських традицій і прикмет, завдяки чому вона навіть дізналася нові факти про цілющі трави та народні знання: 

«Серіал Учениця Мольфара не лише про цілющі трави, тут описується і дуже багато традицій, народних прикмет. Дійсно дуже цікаві речі, ви згодом самі переконаєтесь. Я багато з них знала, але ще більше навпаки собі нотувала десь, аби запамʼятати на майбутнє».

Для актриси це має дуже вагоме значення, оскільки її бабуся також допомагала людям завдяки цілющим травам. Олена згадує, що в дитинстві разом із бабусею збирала різноманітні трави й цей досвід дійсно допоміг їй краще зрозуміти свого персонажа, тому під час знімального процесу, вона навіть не відчувала, що грає якусь роль, а ніби просто жила своє звичне життя.

Учениця Мольфара
1+1 media

«Я не можу сказати, що я вигадала собі персонажа, вживалась в нього чи граю якусь роль — я просто така, як і в реальному житті й це так чудово та цікаво», — розповідає Олена.

Її глибокий зв'язок з українськими традиціями та знаннями предків, особливо у сфері лікування травами дуже зблизив її зі своєю героїнею в серіалі. Олена розповіла, що постійно порівнювала свій попередній досвід із тим, що бачила під час зйомок в серіалі: 

«У мене з героїнею, яку я грала в серіалі дійсно було багато чого спільного. Мені навіть здавалося постійно, що не граю якусь роль, а просто існую в запропонованих обставинах. Дуже цікаво було слухати про знання, які мені передавав мольфар. Я навіть постійно розпитувала деталі та розповідала, як це було в мене вдома на Херсонщині. Які лікувальні трави від чого саме використовували й обмінювалися досвідом різних регіонів».

Учениця Мольфара
1+1 media

Найцікавішим у роботі над серіалом для Олени була робота з природою. Актрису вразило, наскільки глибоко сценаристи досліджували властивості трав та інші народні знання.

«Найбільш цікаво в роботі над серіалом мені було працювати саме з природою. Було дуже цікаво спостерігати, як сценаристи знаходили різні цікавинки про цілющі трави, про стихії, прикмети за які я й сама не знала, хоча виросла в цьому. Я навіть мамі про це розповідала і запитувала, чи знала вона про це. Для мене робота з природою — це дуже захопливо», — згадує Олена Михайліченко.

Учениця Мольфара
1+1 media

Акторка зізнається, що нові відкриття стали для неї чудовим новим досвідом, попри те, що вона з дитинства була оточена цими знаннями. Олена також згадує, що збір трав – це частина її повсякденного життя, яким вона захоплюється і зараз, попри інші свої сімейні ритуали:

«Я з чоловіком взимку кожного ранку вже декілька зим підряд ходимо навколо озера й купаємось навіть та оздоровлюємось. А коли починаються вже перші трави, то я збираю кульбаби, знаю, що саме допоможе при будь-яких хворобах. Мені вже навіть мама інколи каже, що досить, вже і так стільки трав ще й з минулих років залишилось, але все одно приношу, засушую й ми їх використовуємо».

Не пропустіть захоплюючу прем'єру серіалу Учениця Мольфара 16 вересня на 1+1 Україна! Щодня з понеділка по п'ятницю о 14:00, ви поринете у світ давніх українських традицій, містики та цілющих сил природи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про рідну Херсонщину, власний дар та сім'ю: Олена Михайліченко, яка виконала головну роль в Учениці Мольфара, розповіла свою історію життя, яка тісно переплітається із сюжетом серіалу

Новини по темі