Фільм автора студії «Квартал 95» про переселенців викликав бурхливі емоції під час прем’єри

Новий Вечірній Квартал
Фільм студії «Квартал 95» про переселенців викликав бурхливі емоції під час прем’єри
1plus1.ua

Автори проекту презентували документальну стрічку, присвячену трагічним подіям, що відбуваються на сході України.

Поділитися:

На вихідних в столиці пройшла прем'єра документального фільму від одного з постійних авторів та сценаристів студії «Квартал 95» Олександра Брагіна. Стрічка під назвою «На прицілі у щастя» присвячена трагічним подіям, що відбуваються останні три роки на сході України. Для Брагіна ця картина стала режисерським дебютом.

Першими подивитися картину в кінотеатрі «Кінопанорама» зібралися понад 400 глядачів, у залі був справжній аншлаг. Картину прийняли дуже тепло: оплески, сльози, добрі слова на адресу творчої групи проекту. Більшість зійшлася на думці, що такі фільми зараз актуальні як ніколи.

У центрі 50-хвилинної історії - 5 жителів обласного центру з несхожими інтересами і долями, з різними світовідчуттям і полярними судженнями. Саме інтерв'ю з ними є основою розповіді. До речі, в залі були присутні четверо з п'яти героїв. Луганчанка Катерина Самарська, яка зараз живе в Харкові, не змогла приїхати до Києва через радісні сімейні обставини: не так давно вона вперше стала матір'ю. Жінка дуже пишається, що взяла участь в такому проекті.

Відразу після запису мого інтерв'ю мене відвезли до пологового будинку, і зараз у мене на руках моя семимісячна Злата, - каже Катерина Самарська.

Відомий фотограф Євген Кудрявцев, який також виїхав Луганська, зізнається, що відгукнувся на пропозицію зніматися у такому фільмі без роздумів. Чоловік дуже сумує за рідним містом, адже останній раз був там кілька років тому.

Майже всі мої знайомі-луганчани виїхали з рідного міста, не підтримавши окупацію. Сам я останній раз був на малій батьківщині в 2014-му. Коли режисер Саша Брагін сказав мені, що хоче зробити фільм, який би став психологічною підтримкою переселенцям, я відразу відгукнувся, - каже Євген Кудрявцев.

Багато з героїв були під великим враженням від побаченого на екрані. Зокрема ведучий проекту «Право на владу» журналіст Сергій Іванов запевняє, що авторам проекту, попри усі складнощі вдалося зробити стрічку позитивною. Сам Сергій також став одним із героїв стрічки, на премєру фільму навіть узяв свого сина.

 Я вдячний режисерові і продюсерам за цей проект, адже вони дійсно виконали дуже копітку роботу. Хлопці примудрилися простими, але небанальними словами розповісти про дуже складні речі. І я дуже радий, що вони зробили акцент саме на світлій стороні нашої спільної історії, а не на негативі. А ще дуже радий, що мій 14-річний син також був на показі і дізнався щось нове про свою батьківщину, адже раніше спогади про Луганськ були для нього як темна пляма. Цей фільм потрібен не тільки нам, - каже Сергій Іванов.

За словами режисера Олександра Брагіна, він залишився задоволений реакцією столичної публіки і навіть не очікував, що в залі буде такий ажіотаж.

Було видно, що глядачі прийшли злегка настороженими, але пішли точно на позитиві, як ми того і хотіли. Деякі дякували за те, що у нас в кінці фільму були тривалі титри - глядачі встигли привести себе у порядок, прибрати, так би мовити, сліди щирих емоцій, - говорить Олександр Брагін.

За словами режисера, в подальшому фільм планують показати не тільки в Києві, а й у багатьох містах України та за кордоном. У цьому сенсі автори проекту відкриті до співпраці, адже проект - некомерційний, основне його завдання - підтримати людей, не дати опустити руки і піддатися розпачу тим, хто зіткнувся зі складними подіями в житті.

Нагадаємо, не так давно документальний фільм «Україна.Повернення своєї історії» презентували у Чехії.

Новини по темі