ТОП найкрасивіших місць Туреччини

ТОП найкрасивіших місць Туреччини - Величне століття Кесем
Фото: @katie.one

Їх варто відвідати хоча б раз у житті!

Поділитися:

Ми вже передчутті прем’єри турецького серіалу «Величне століття. Нова володарка». Стрічка, яка з’явиться в ефірі 1+1 24 вересня о 17:10, захоплює не лише сюжетом, а й зйомкою та гарними локаціями. Це надихнуло нас розповісти вам про декілька місць Туреччини, які вражають своєю красою.

Фото: @katie.one

ПАЛАЦ ТОПКАПИ

У минулому – головний палац Османської імперії до середини XIX ст., а нині – один із найвідоміших музеїв світу. Кількість експонатів, які можуть побачити відвідувачі, сягає 65 тис.! Серед них – ювелірні вироби, коштовний посуд, колекції порцеляни, а також портрет знаної Роксолани. До речі, прихильникам стрічки «Величне століття. Нова володарка» буде цікавий той факт, що в передмісті Стамбула збудували ціле містечко, де до найменших деталей відтворили палац Топкапи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 місць Закарпаття, в які можна закохатися

КАППАДОКІЯ

Сюди злітаються туристи з різних куточків світу. Направду захопливе місце з гарними пейзажами, якими можна насолоджуватися, здіймаючись над землею на повітряній кулі.

Фото: @katie.one

СОФІЙСЬКИЙ СОБОР, АБО АЯ-СОФІЯ

Ця пам’ятка візантійської архітектури донині чарує своєю красою в Константинополі. Собор діє як музей, тож, будучи тут, обов’язково побувайте у стінах цього «восьмого чуда світу».

Цікаво, що Софійський собор залишався найбільшим храмом у християнському світі до будівництва Собору Святого Петра в Римі. До речі, храм занесений до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збираємось у подорож: Без яких речей вам не обійтися

БЛАКИТНА МЕЧЕТЬ

Це перша за розміром і одна з найкрасивіших мечетей Стамбула, яка має 6 мінаретів. Блакитною її називають через колір візерунчастих кахлів. Кажуть, що коли через 260 вікон пробивається світло, створюється ефект космічного сяйва. Хочете побачити це на власні очі?

До речі, з травня до жовтня в північній частині Блакитної мечеті влаштовують музично-світлове шоу.

Фото: @katie.one

ПАМУККАЛЕ

Один із найвідоміших курортів Туреччини, що вражає білими вапняним терасами.

Фото: @ikuzbasovphoto

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 тревел-блогерів в Instagram, які надихають подорожувати