«З днем народження, Чувак»: Команда «Сніданку з 1+1» готує фільм про Кузьму Скрябіна

Команда «Сніданку з 1+1» готує фільм про Кузьму Скрябіна

У фільмі глядачам розкажуть, яким сином, чоловіком, батьком і другом був Андрій Кузьменко.

Поділитися:

17 серпня Андрію Кузьменку, лідеру гурту «Скрябін», який загинув в автокатастрофі, могло б виповнитися 50 років. До ювілейної дати команда ранкового шоу «Сніданок з 1+1» готує документальний фільм про феноменального українського виконавця. Стрічка отримала назву «З днем народження, Чувак».

Для нашої команди цей проект є експериментальним – «Сніданок» вперше взявся за створення документального кіно.

«Ми пам’ятали про День народження Кузьми, і дуже хотіли зробити щось особливе, не обмежуючись просто інтерв’ю або сюжетом зі спогадами, адже Кузьма – це ціла епоха. У нашому фільмі ми вирішили розповісти уривок історії країни через призму його пісень: від першої – «Чуєш біль», до останньої – «Кінець фільму», - розповідає директор департаменту ранкового мовлення каналу «1+1» Юлія Жмакіна.

У фільмі глядачам розкажуть, яким сином, чоловіком, батьком і другом був Андрій Кузьменко. Під час роботи над проектом ведучий «Сніданку з 1+1» Руслан Сенічкін поспілкувався із батьком та дружиною Кузьми, які досі не давали інтерв’ю після загибелі музиканта.

Також своїми спогадам про Кузьму поділяться його мати Ольга Михайлівна, учасники першого та другого складу гурту «Скрябін», лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, музичний критик Ярослав Лодигін, а також гітарист і найкращий друг Кузьми – Олег Турко (Лесик).

​«З днем народження, Чувак» -  не лише документальний фільм, а й музичний. Пісні Кузьми живуть і після його загибелі – навіть більш популярні, ніж за життя музиканта. У стрічці прозвучать кавери на пісні «Скрябіна» у виконанні молодих українських музикантів.

Крім того, спеціально для зйомок фільму команда побудувала кімнату спогадів, в якій зібрала старі фотографії, афіші та особисті речі Кузьми, які мали для нього особливе значення. 

«Коли під час роботи над фільмом ми спілкувалися із фанами Кузьми, нас вразило, що всі вони й досі говорять про нього в теперішньому часі і ставляться як до близького приятеля, називаючи не інакше як «чуваком» або «дядьком». Ми довго думали над назвою стрічки, але вирішили зупинитися на “З днем народження, Чувак». Нам здається, ця фраза найбільш влучно передає атмосферу фільму. І саме з цього звернення Руслана Сенічкіна починається стрічка», - розповідає креативний продюсер «Сніданку з 1+1» Ірина Никончук.

Глядачі каналу «1+1» побачать стрічку «З днем народження, Чувак» у День народження Кузьми Скрябіна, 17 серпня, під час ефіру ранкового шоу «Сніданок з 1+1».