"Я більш за все хотів, щоб люди з України відчули нашу солідарність", — лідер гурту SCORPIONS в ексклюзивному інтерв'ю Олексію Суханову

Говорить вся країна
19:30
Пн-Чт
Ексклюзивне інтерв'ю Олексія Суханова з лідером SCORPIONS Клаусом Майне (відео)

Новий випуск "Говорить Суханов" з Клаусом Майне, лідером гурту SCORPIONS.

Поділитися:

Олексій Сухановведучий нового ток-шоу "Говорить вся країна", над яким працює телеканал 1+1, у власному YouTube-проєкті "Говорить Суханов" публікує ексклюзивне інтерв'ю з Клаусом Майне, лідером гурту SCORPIONS. Олексій Суханов отримав перепустку на тимчасовий виїзд з України на три дні, подолав півтори тисячі кілометрів, провів добу у дорозі, і все це — заради вкрай важливої розмови з Клаусом Майне.

SCORPIONS

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну на концерті у Лас-Вегасі лідер гурту SCORPIONS Клаус Майне висловив підтримку Україні. У хіті Wind of Change були замінені слова: замість "Йдучи вздовж москви-ріки до Парку Горького,…" музиканти заспівали "А тепер послухай моє серце, воно каже Україна...". Перед виконанням хіта фронтмен Клаус Майне засвідчив підтримку українцям, а під час самого виступу на екрані з'являвся символічний знак миру в блакитно-жовтих кольорах українського прапора, в таких же кольорах було й освітлення сцени. 

Суханов

Що стоїть за цією підтримкою? Чи змінилася позиція Клауса Майне до росії і до того, що вона коїть на території України зараз? Чи поділяє він розмови про хороших і поганих росіян? Олексій Суханов розпитав Клауса Майне прямісінько у Peppermint студії — "серці" легендарного гурту SCORPIONS. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт Scorpions підтримав українців і змінив слова культової пісні Winds of Change: замість москви "написано Україна"

SCORPIONS

Легендарний музикант, якому цього року виповниться 75 років, зізнався, що досі дуже вражений українцями:

"Я дуже вражений тим, як палко вони віддані своїй країні в ці місяці війни. Вогонь, який палає у їхніх серцях. Вони всі патріоти. Я не думаю, що є щось сильніше, ніж це відчуття, не тікати, а сказати: "Я протистою цій важкій і небезпечній ситуації, яка може забрати моє життя або життя моїх близьких, але я буду тут, і моя країна може на мене покластися". Перед цим я можу лише схилити голову і стати навколішки, це дійсно надзвичайно".

Також Клаус Майне пригадав дуже щемливий момент, пов'язаний саме з Україною в його житті. Музикант поділився історією, як його українські фанати підтримали на концерті у Львові після смерті його мами:

"... вони стояли перед сценою і піднімали вгору банери: "Клаусе, ми з тобою!». Для мене це був вкрай емоційний момент, який назавжди поєднав мене з Україною і який я ніколи не забуду".

суханов

Попри те, що Клаус вважає себе "аполітичним музикантом, який подорожує всім світом", він все ж поміркував над тим, чи є поняття "колективної відповідальності" росіян за злочини, які коїть рф на території України:

"...кажуть: "це не росіяни, це режим", але росіяни підтримують цей режим. Є різні соціологічні дослідження, скільки росіян підтримують війну. Звичайно в цьому так само винна і пропаганда. Але ви знаєте, аполітичному музиканту, який подорожує всім світом, тяжко відповісти на це питання. Я би дуже хотів сказати, що не всі росіяни винні, але я боюся, що це не так. Я би дуже хотів, аби вони усвідомили, яку відповідальність вони несуть".

суханов

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На концерті легендарних Scorpions у Кракові розгорнули величезні прапори України та Польщі

Лідер гурту SCORPIONS пригадав, як та коли вирішив змінити рядки легендарного хіта:

"... я сказав своїм колегам по гурту: "Я не хочу співати цю пісню так, як я робив це останні 30 років, бо, здається, вітер розвернувся". Не на часі романтизувати росію...  Я сказав гурту: "Друзі, або ми взагалі не граємо цю пісню взагалі, але якщо ми її зіграємо, то дозвольте, я зміню кілька рядків". Так я і зробив, і довго думав: "Що я можу сказати?". І я почав слухати своє серце. І що ж у мене було в серці? У мене в серці Україна!  Я більш за все хотів, щоб насамперед люди з України відчули нашу солідарність. І тому було геть нескладно знайти перший рядок: "Прислухайся до мого серця, воно каже "Україна" і чекає, що вітер зміниться". В такому вигляді ми від березня цілий рік співали цю пісню на майже шістдесяти концертах в Європі, США та Канаді. Було пролито багато сліз, ми бачили багато українських прапорів під час подорожей і це був наш внесок у підтримку наших друзів з України. І це те, що у нашому серці і наш внесок в те, щоб показати, як ми підтримуємо Україну".

Дивіться повну версію інтерв'ю з лідером SCORPIONS Клаусом Майне:

Новини по темі