8 нетипових місць Львова, які варто відвідати

8 визначних місць у Львові, які варто відвідати кожному
Фото: Freepik

Ці цікаві місця Львова приваблюють своєю унікальністю і безлюдністю.

Поділитися:

Для більшості Львів – це Оперний театр, Криївка та Італійське подвір’я. Та це місто ховає в собі більше цікавих місць, прихованих, на перший погляд, від допитливих туристів. 

Пластиліновий будинок

Про цей будинок не знають не лише туристи, але й і самі львів’яни. Це не музей і не маєток. Це звичайна житлова будівля. Незвичною її робить архітектура. Спершу можна подумати, що будинок не справжній. Зі слів архітектора, образ, який він реалізував, прийшов до нього уві сні. І дійсно, наче з мультфільму. А якщо хочете ненадовго побути героєм цього мультфільму, шукай пластиліновий будинок за адресою вулиця Цетнерівка 16, що на Личакові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найпопулярніших традиційних львівських страв 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KorolTravel (@koroltravel)

Фабрика повидла

На зміну фабриці кави чи шоколаду приходять цікавіші місця у Львові. Фабрика повидла – це мистецький простір, де організовуються виставки творів сучасних художників, проводяться музичні вечори та інша творча діяльність. Тільки варення ви тут не спробуєте. Видатне місце Львова названо так через те, що у радянські часи у цій закинутій будівлі виготовляли варення. Так ще одна аварійна будівля стала родзинкою міста. Щоб потрапити туди, прямуйте за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 124.

Фото: Mariia Shv

Львівський університет безпеки життєдіяльності 

Не Франком єдиним. Цікаві місця Львова не обмежуються відомими університетами на кшталт «Львівської політехніки» чи ЛНУ. Львівський університет безпеки життєдіяльності незаслужено позбавлений уваги туристів. Зовні він схожий на замок і своєю архітектурою не поступається іншим визначним будівлям. На жаль, університет працює у закритому режимі. Та маємо лайфхак! Аби подивитися на місцеву красу, приходьте у неділю буцімто на богослужіння. До речі, каплиця теж цікава як окремий архітектурний витвір у візантійсько-грецьких формах. Адреса: вул. Клепарівська, 35.

Львівський університет безпеки життєдіяльності 

Фото: Wankor

Дерев’яна церква на Сихові

У ваш список «визначні місця у Львові, які варто відвідати» точно необхідно додати адресу вул. садибна 1-А. Адже тут знаходиться єдина автентична дерев’яна церква у місті лева. Унікальний храм Церкву Пресвятої Трійці було збудовано близько 1654 року за сприяння гетьмана Богдана Хмельницького. Його особливість полягає у внутрішньому розписі 1683 року. Таких в Україні збереглося лише п’ять.

Дерев’яна церква на Сихові

Фото: Wikimedia Commons

Двір загублених іграшок 

У дворику будинку по вулиці Князя Лева, 3 сховався саморобний музей загублених іграшок. Місцевий мешканець почав збирати колекцію для своїх онуків та його ініціативу підхопили інші сусіди. Зараз там можна побачити ведмедики, коники, старі ляльки та машинки. До мінімузею можна долучитися кожному, принісши стару іграшку.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yulia (@yulia.svyryd)

Цитадель

Раніше тут точилися бої між австрійцями й росіянами, зараз же це видатне місце Львова. Цитадель – фортифікальна споруда, яка складається з чотирьох круглих башт і будинку казарми. Історичне місце дивує своєю площею. Не одноразово підприємці та монополісти намагалися перетворити історичну споруду на розважальний центр. Та чи то вищими силами, чи долею цього нікому так і не вдалося зробити. Адреса: вул. Академіка Колесси, 14.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ7 визначних місць Львова, які варто відвідати кожному

Цитадель

Фото: Tomasz Leśniowski 

Ретро-гараж

Львів б’є усі рекорди по неповторнім місцям. На вулиці Дмитра Вітовського, 57А можна знайти єдиний у місті «Ретро гараж». 500 кв. метрів містять у собі чотири експозиції. Тут є і ретро-автомобілі, скутери, мотоцикли, велосипеди та навіть номерні знаки.

Будинок-кросворд

Серед історичних пам’яток можна знайти й креативні місця у Львові. Ви знаєте назву племені індіанців? Чи одиницю виміру електричної напруги? Якщо ваша відповідь «так» радимо відправитися на вулицю Академіка Андрія Сахарова, 82. Вашу увагу одразу приверне будинок-кросворд. Якщо – ні, не засмучуйтеся. Приходьте ввечері й тоді в темноті на будинку проявляться відповіді, написані спеціальною фарбою.  

Будинок-кросворд

Фото: Іванко1 

Новини по темі