7 визначних місць Львова, які варто відвідати кожному

Куди піти у Львові: ТОП-7 визначних місць
Pixabay

Куди піти у Львові? Добірка визначних місць та пам'яток архітектури.

Поділитися:

Львів — культурна столиця України, відома своєю багатою історією, культурою та архітектурою. Зібрали добірку визначних місць, які варто побачити кожному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТОП-5 визначних місць Києва, які варто відвідати кожному

Площа "Ринок"

Центральна площа міста, яка включена до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Тут можна побачити чудову архітектуру, вузькі вулички та величезну кількість кафе.

Площа Ринок

Фото: instagram@lvivingram

Палац Потоцьких

Величезний імпозантний палац у стилі бароко, який зберігає дух графського життя XIX століття. Зараз тут розташована Львівська національна галерея мистецтв.

Палац Потоцьких

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львівській лікарні Святого Миколая офіційно відкрили Школу Супергероїв

Архікатедральний Собор Святого Юра

Католицький собор відомий своєю красою та історичним значенням розташований на Святоюрській горі. Храм входить до переліку об'єктів всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є зразком української пізньої архітектури в стилі бароко.

Собор святого Юри у Львові

Львівська національна опера

Відомий своїми видовищними оперними виставами та багатим скульптурним декором. Будувався протягом 1897 – 1900-их років в стилях ренесанс та бароко. Відвідування опери може стати чудовим культурним досвідом.

Львівський театр опери

"Високий Замок"

Це пам'ятка садово-паркового мистецтва, залишки фортеці, розташовані на горі. Звідси відкривається чудовий краєвид, який дозволяє насолодитися панорамою Львова.

Міська Ратуша

Архітектурна пам'ятка національного значення розташована на площі Ринок, у серці міста Лева. Це адміністративний будинок, який внесений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. З неї відкривається чудовий вид на Львів. При вході в будівлю розташовані два статуї левів. Ратуша також славиться старовинним годинником величезних розмірів з двометровою стрілкою.

Міська Ратуша

Фото: instagram@my_flying_shark

Храм Святих Ольги та Єлизавети

Костел святих Ольги та Єлизавети — вишукана споруда, побудована у неоготичному стилі на початку 20-го століття на честь імператриці Єлизавети, дружини Франца-Йосифа I. Завдяки своїй висоті — 88 метрів — цей храм є найвищою спорудою у Львові. З оглядової площадки відкривається захоплюючий панорамний вид на мальовниче місто Львів.

Храм святих Ольга та Єлизавети

Фото: instagram@lvivingram

Новини по темі