Чому ми гладшаємо у шлюбі

Чому ми гладшаємо у шлюбі: причини та поради
Фото: @monjawormserweddings

Дізнавайся, як не стати частиною злої закономірності.

Поділитися:

Люди у шлюбі чи тривалих стосунках схильні до набору зайвої ваги. Упродовж 10 років австралійські вчені спостерігали за 6000 жінок та виявили: в середньому ми гладшаємо на 5,7 кг за один рік сімейного життя.

То що це за магія? З’ясуймо, чому кілограми почали рости, як гриби після дощу, і що з цим можна зробити.

1. Закоханість трансформувалась у кохання

Закоханість стимулює вироблення таких гормонів, як адреналін, серотонін, дофамін. Для організму це стрес, тому ми втрачаємо апетит. Та щойно пристрасті вщухають, вмикаються захисні механізми. Стрес зникає, а на зміну йому повертаються й апетит, і нові кілограми.

Що робити? Найкраща зброя – знання. Будь готова, що спільне життя викликає апетит. Підрахунок калорій та абонемент до спортклубу – тепер твої найкращі друзі.

Фото: @claramorberg

2. Знизилася активність

Зустрічаєшся ти зі своєю половинкою чи тільки шукаєш її – все одно ти рухаєшся багато: прогулюєшся, відвідуєш різні заходи.

Та коли ви починаєте жити разом, мотивація виходити з дому змінюється обернено пропорційно твоїй вазі.

Що робити? Впроваджуйте сімейні традиції. Ходіть на танці щосуботи, а на виставки – щовівторка. Це корисно не лише для твоєї фігури. Нехай йому буде з тобою цікавіше, ніж будь із ким іншим.

Фото: @notalent

3. У холодильнику з’явилися калорійні продукти

З появою чоловіка, швидше за все, в холодильнику оселяться смаколики, що вбиватимуть твою розкішну фігуру. Коли часу мало, а ось тут на полиці лежить ковбаса й сир – гріх відмовитися від бутерброда.

Що робити? Організуй простір на кухні таким чином, щоб під рукою були лише корисні продукти. Закинь сардельки на найвищу полицю холодильника. А у вазу замість солодощів виклади фрукти – це ще й додасть затишку.

А ще краще – поговори з коханим про ваш раціон. Можливо, він і сам не хоче втрачати форму.

Фото: @lex.photoandfilm

4. Ти готуєш на двох одразу

Під час приготування калорійної страви ти її пробуєш, так? Далі ти сідаєш за стіл і їси те саме, що й чоловік. Ба більше, твоя порція не набагато менша за його. Потрійний постріл у твою тендітну талію!

Що робити? Перше й найголовніше – поговорити. Ти відповідаєш за здоров’я коханого не менше, ніж за своє. Тим паче ці рецепти точно сподобаються йому й підійдуть тобі.

Пам’ятай, що твоя вага мінімум у півтора-два рази менша від його. Тому й порція має суттєво відрізнятися.

Ще один варіант – не лінуйся і готуй собі вечерю окремо. Щоб не витрачати забагато часу, долучай чоловіка до приготування. Або ж віддай перевагу простим рецептам, як-от заправлений грецьким йогуртом салат.

Фото: @ivan.kancheshin

5. Чоловік тебе критикує

Твій коханий має звичку натякати тобі про зайві кілограми? Всупереч його сподіванням, жодну жінку це не вмотивує. Насправді це лише провокує набір ваги. Робота над собою – важкий процес, тому тобі передусім потрібна підтримка.

Що робити? Важливо пояснити партнеру, що його поведінка недоречна. Або покажи йому цей матеріал – може, сам здогадається.

Фото: @tesschristinexo

6. Ти втрачаєш стимул бути неперевершеною

Ви вже довгий час разом і всім задоволені. В такий момент часто з’являється хибна думка, що все завжди буде добре. Та й щоденні домашні справи виснажують не гірше від спортзалу.

Насправді прибирання чи прасування не спалять тобі достатню кількість калорій, як заведено думати.

Що робити? Тримай у тонусі й тіло, й думки. Знайдіть вид спорту, який подобається вам обом, та придбайте сімейний абонемент. Спільні заняття зблизять вас ще більше та забезпечать приємні спогади.

Фото: @brooke.couch

ЧИТАЙ ТАКОЖ:

1. Поради психолога: Як побудувати міцні сімейні стосунки

2. Які продукти збережуть здоров'я серця і допоможуть схуднути

3. 5 принципів здорового харчування, які допоможуть схуднути

4. 7 легких рецептів для корисної та низькокалорійної вечері

Новини по темі