7 легких рецептів для корисної та низькокалорійної вечері

Дієтичне меню на тиждень
Unsplash

Смачні та прості в приготуванні страви на тиждень.

Поділитися:

Давно пора попрощатися з міфом про те, що після шостої вечора їсти не можна. Можна і потрібно! Головне, робити це не пізніше, ніж за 2-3 години до сну, і надавати перевагу легким і корисним стравам.

Смачні рецепти для швидкого приготування «здорової» вечері ми зібрали в одному матеріалі. Сім корисних і ситних варіантів на кожен день тижня допоможуть урізноманітнити меню без шкоди для фігури!

Понеділок

Біла риба з гарніром

Freepik

Підійдуть будь-які нежирні сорти — тріска, хек, минтай, судак або тілапія. Зекономити час дозволить приготування на пару: достатньо 10-15 хвилин. Трохи довше запікати білу рибу в духовці — до 30 хвилин. Попередньо посипте її спеціями і скропіть лимонним соком. 

На гарнір можна запронувати овочі та кашу без масла. Про найкорисніші крупи дізнаєтеся з відео: 

Вівторок

Запечений кролик в кефірі

jamesbedford.com

Щоб дієтичне м'ясо кролика стало ще й ніжним, його варто попередньо замаринувати. Наріжте філе шматочками, додайте приправ, залийте кефіром і залиште на декілька годин в холодильнику. По закінченню часу просто загорніть м'ясо в фольгу і відправте запікатися в печі протягом 45 хвилин.

Середа

Куряча грудка з апельсинами

Freepik

Якщо філе курки здається вам засухим, перед приготуванням дайте йому постояти в маринаді із соєвого соусу і меду. Потім викладіть у форму або рукав для запікання, додайте апельсинові скибочки і поставте в піч на півгодини.

Четвер

Легкий суп

Freepik

Краще на курячому або рибному бульйоні. Страва буде збалансованою, якщо додати відварене філе (білок), трохи улюбленої крупи (складні вуглеводи) і овочів (клітковина). 

П'ятниця

Яєчні «мафіни» з овочами

Unsplash

Дрібно наріжте помідори, болгарський перець і зелень за смаком. Викладіть інгредієнти в змащені маслом форми для випікання кексів. Додайте скибочки відвареного м'яса. Овочеву «начинку» в формах залийте яйцями, збитими з кількома столовими ложками молока. Запікайте в печі близько 15 хвилин.

Якщо у вас немає порційних форм, ви цілком можете скористатися однією великою, а готовий омлет нарізати.

Цікавим варіантом приготування омлетів-«мафінів» поділився кулінарний експерт Руслан Сенічкін: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імбир для схуднення: Трендовий продукт для стрункої фігури

Субота

Сир зі свіжою зеленню

Freepik

Сир можна використовувати не лише для приготування сирників і запіканок. У несолодкому варіанті — із зеленню та часником — він цілком може стати поживною білковою вечерею. Жирність краще обрати середню — 5%. Знежирений сир майже не несе ніякої користі для організму через низький вміст вітамінів і мінералів, а білок з надто жирного — поганого засвоюється.

Неділя

Овочевий салат

Freepik

Змішайте сезонні овочі, зелень, яйця, бринзу та заправте все оливковою олією з ложкою лимонного соку. Можна їсти як самостійну страву з цільнозерновим хлібом або хлібцем, а можна подати разом з курячим м'ясом або нежирною яловичиною.

Якщо ви бажаєте схуднути, радимо також взяти до уваги поради дієтолога 1+1: 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без шкоди для фігури: 4 корисні альтернативи цукру

Новини по темі